Artiștii români vor da tonul la Electric Castle 2019

0
520
Collage by Claudiu Pop / Photos: Electric Castle media

Artiștii români la Electric Castle 2019 au un loc de onoare în lineup-ul acaparat de trupe ca Florence + The Machine, Limp Bizkit sau 30 Seconds To Mars. Loredana, Alternosfera, Șuie Paparude și CTC vor da startul fiecărei zi de festival chiar de pe scena principală.

Organizatorii EC au fost ocupați nu doar cu aducerea celor patru trupe enumerate mai sus, ci și cu selectarea unor noi trupe promițătoare atât din țară, cât și din străinătate, participând pe parcurs la cele mai importante showcase-uri europene.

Alternosfera

Foto: Electric Castle Media

Trupa de rock alternativ originară din Republica Moldova își sărbătorește cei 20 de ani de activitate cu un concert în cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri din România. Formația înființată în 1998 a suferit multe schimbări de compoziție și, astfel, după două decenii de la înființare doar solistul Marcel Bostan și chitaristul Marin Nicoară au rămas loiali Alternosferei. În orice caz, trupa are mare succes, iar ultimul lor turneu – Arhitectul din Babel -, este în plină desfășurare.

Ultimul lor album a fost lansat pe 16 martie 2019, deci cele mai noi piese Alternosfera vor putea fi auzite la deschiderea celei de-a doua zi a festivalului (ultimele piese lansate au fost „Lucis” și „Fântânile”).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ybkS9Mz4qVs&w=560&h=315]

CTC

Foto: Electric Castle Media

Artiștii români la Electric Castle vor fi reprezentați și de trupa de hip-hop a cărei abreviere vine de la ”Controlul Tehnic de Calitate”. Ziua de vineri, 19 iulie, va fi deschisă de aceștia. Coincidență sau nu, CTC împlinește și ea 20 de ani de la înființare la fel ca Alternosfera, deci ne putem aștepta la noi piese din partea lor până la concertul din cadrul Electric Castle 2019. Trupa este formată din DOC (Vlad Munteanu), Deliric, Vlad Dobrescu și DJ NASA, fiecare din aceștia având și proiecte proprii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XIVjIb1a2dY&w=560&h=315]

Loredana

Foto: Electric Castle Media

Apariția Loredanei Groza pe afișul Electric Castle 2019 a surprins mulți fani ai festivalului într-un mod mai mult sau mai puțin plăcut. Iată câteva reacții ale fanilor EC de pe Facebook:

”Abia aștept să merg la Loredana” said no one ever” – Sălăgean Andrei

What is electric about Loredana Groza?” – Diana Popa

Loredana Groza? Rlly? Un fel de festivalul Mamaia” – Patricia Nita

Loredana Groza, Grimus și Alternosfera în același festival!!!! Suntem norocoși în acest an” – Irina Nicula

Loredana este, fără dar și poate, un etalon al muzicii pop păstrându-se de peste 35 de ani în topurile românești. Artista are o mulțime de fani, însă nu se află tocmai în preferințele tinerilor din ziua de astăzi. Oricum, Lori este surprinzătoare, iar colaborările sale arată acest lucru. A lansat piese cu artiști aparținând multor genuri muzicale pornind de la B.U.G. Mafia și până la banda Agurida. Asfel, se anunță un show complex din partea artistei, care va deschide penultima zi de festival.

Tot sâmbătă va fi prezentă pe scena principală și formația Subcarpați, care va hibridiza acordurile de hip-hop, folclor și electro.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=R-PGMgy5nds&w=560&h=315]

Șuie Paparude

Foto: Electric Castle Media

Ultima zi a festivalului va fi vestită de trupa electro care a cântat în deschiderea concertului Depeche Mode din 2006 în fața a peste 40.000 de spectatori pe stadionul „Lia Manoliu” din București. Șuie Paparude nu sunt pentru prima oară printre artiștii români la Electric Castle, iar de data asta au un nou album, lansat recent, cu care speră să-și impresioneze fanii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1zU7M8lIgv8&w=560&h=315]

Artiștii români la Electric Castle 2019 complementați de talente la început de drum

Organizatorii Electric Castle 2019 au fost prezenți la cele mai importante showcase-uri internaționale pentru a selecta artiști talentați care încearcă să își facă vocea auzită. Au fost alese cele mai promițătoare formații: Delaporte – un duo electronic italiano-spaniol –, Glass Museum – doi artiști care și-au folosit pasiunea pentru jazz pentru a crea un nou vibe în muzica electronică –, The Slow Reader Club – reușesc să adune mii de oameni la concertele din Manchester-ul natal –, GatoPreto – cu un amestec de muzică africană și sud-americană –, și mulți alții.

Festivalul va avea o scenă special concepută pentru cei aleși la showcase-uri și se va numi Courtyard. Organizatorii susțin că această scenă va fi „locul din care fiecare festivalier va pleca cu cel puțin o nouă descoperire, un nume despre care va spune, în scurt timp ”i-am ascultat înainte de a fi populari”.

Pe lângă cei enumerați mai sus au fost adăugați în lineup: Grimus și Moonlight Breakfast care revin în festival după o pauză de câțiva ani; The Mono Jacks, o trupă ce trece printr-o perioadă foarte creativă și productivă; Zmei3, promotorii „esenței sufletului românesc în lume” și o trupă care concertează mai mereu prin Germania, Austria sau Spania; Valeria Stoica; Zimbru; For The Wicked; Satellites; Karpov not Kasparov; Maru și alții.

Ideea organizatorilor de a fi prezenți artiștii români la Electric Castle 2019, la startul fiecărei zile de festival va aduce un plus de varietate muzicală și un aer proaspăt ce va trezi publicul poate obosit după o noapte de petrecere.

Lista completă a artiștilor confirmați pentru ediția 2019 poate fi găsită pe www.electriccastle.ro. Până în 18 aprilie, abonamentele mai pot fi achiziționate la prețul promoțional de 499 de lei.