luni, ianuarie 24, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipARTDOOR și-a desemnat câștigătorii: Zece instalații de artă și arhitectură vor...

ARTDOOR și-a desemnat câștigătorii: Zece instalații de artă și arhitectură vor fi expuse la Festivalul AWAKE

18 iunie 2018: ARTDOOR, concursul internațional pentru instalații de mari dimensiuni, și-a desemnat câștigătorii celei de-a doua ediții. 10 lucrări de artă și arhitectură vor fi realizate în cadrul Taberei de Creație ARTDOOR și expuse la Festivalul AWAKE, în perioada 17 -19 august 2018, pe Domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș. Au fost înscrise 42 de proiecte, dintre care 35 instalații de artă și 7 instalații de arhitectură. S-au acordat 6 premii și 4 mențiuni, în valoare totală de 21.000 euro.

Câștigătorii ARTDOOR 2018 sunt (în ordine alfabetică):

  • Ștefan Radu Crețu – „Soft Talk”
  • Bianca Drimbău, Nicolae Drimbău – „Reflect”
  • Arantxa Etcheverria – „Arhitecturi”
  • Minitremu – „Lighthouses”
  • Ionel Pascu – „Bolta”
  • Iarina Tava, Ana Porim – „Golden Ticket”

 

Juriul a acordat și 4 mențiuni către următorii artiști (în ordine alfabetică):

  • Julien Britnic – „Abstract Carving”
  • Mihai Iepure – Gorski – „The Fall Of Carl Andre”
  • Florian Ionescu – „Forma Luminii”
  • Daniel Pop – „Tranzacție Dantelată”

 

Din juriu au făcut parte artistul MIRCEA CANTOR, artist  român cu renume internațional, laureat al prestigiosului premiu Marcel-Duchamp, ATTILA KIM, arhitect cu multiple premii și nominalizări naționale și internaționale, de asemenea comisarul României la Bienala de la Veneția, și ANGELA KOVACS, președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România.

Concursul ARTDOOR este realizat de Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș. Aflat la a doua ediție, ARTDOOR este inspirat din istoria bogată a domeniului Teleki, gazda festivalului AWAKE și a expoziției în aer liber. Castelul Teleki a reprezentat de-a lungul secolelor un adevărat centru cultural, fiind punct de întâlnire pentru figuri ilustre din diverse domenii culturale.

 

Despre AWAKE Festival:

AWAKE, primul festival boutique din România, are loc in perioada 17-19 august, pe Domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș. Printre artiștii confirmați la cea de-a doua ediție se numară: Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, Vița de Vie „În corzi” (concert simfonic împreuna cu Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, în exclusivitate la AWAKE), The Subways, Akua Naru, The Parlotones, Fink și mulți alții. Pe lângă muzică și artă, publicul AWAKE se va putea bucura de alte activități, precum: biblioteca în aer liber, platforma de discuții Feed Your Mind, scena în copac, cinematograful în aer liber și multe altele. Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și tickets.awakefestival.ro la prețul de 199 lei abonament, respectiv 225 lei abonament cu camping.

 

Despre organizatorii ARTDOOR:

Culturaft

Culturaft este o organizație nonprofit din România care sprijină sectorul cultural prin proiecte ce incurajează tineri artiști din diferite domenii. Activă din anul 2011, Asociația Culturaft oferă artiștilor o platformă pentru a se promova în fața unei audiențe cât mai mari.

Consiliul Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș este o instituție guvernamentală cu un angajament puternic față de dezvoltarea județului Mureș, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere social și cultural. Instituția își propune să susțină comunitățile locale pentru ca acestea să se poată dezvolta și să poată oferi servicii publice de calitate.

Ordinul Arhitecților din România, Filiala Mureș (OAR Mureș)

Ordinul Arhitecților din România promovează calitatea produsului de design arhitectural și urban, prin reprezentarea profesiei de arhitect, urmărind exercitarea competentă și calificată a acestei profesii.

 

Pentru mai multe detalii:

 

 

Bogdana Popa

Communication Executive AWAKE Festival

0720706721

bogdana@emagic.ro

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular