Cred că alegerile pe care le faci te definesc. Un gând destul de dur uneori dacă ai curajul să te recunoști prin asta. Cu vremea de afară, mi-e imposibil să insist asupra Urâtului, așa că o să-mi expun cu nerușinare entuziasmul pentru alegerea demnă de luat în considerare a unui artist de a răspândi Frumosul. Treci cu vederea peste banalitatea exprimării, o realitate plină de esență n-are nevoie de cuvinte mari ca să poată fi afirmată.

dada

Jovanny Varela-Ferreyra, un împătimit al picturii, sculpturii și desenului, se ocupă de pagina de Facebook intitulată Berlin-Artparasites, fiind și editorul revistei online cu același nume. O simplă alegere a făcut dintr-un lucru lipsit de sens de cele mai multe ori pansament pentru minte, suflet și ochi.

„Stop thinking about art works as objects, and start thinking about them as triggers for experiences…That solves a lot of problems…Art is something that happens, a process, not a quality, and all sorts of things can make it happen…What makes a work of art ‘good’ for you is not something that is already ‘inside’ it, but something that happens inside you…” —Brian Eno

Postările sale conțin texte și imagini care formează un tot menit să-ți schimbe puțin perspectiva, să facă o diferență, oricât de mică ar fi ea, să te rupă din monotonie, să-ți dezvăluie opere și artiști adesea prea puțin cunoscuți. Acesta aduce astfel un omagiu artei și arată cât de binefăcătoare este ea. Te regăsești și te identifici cu alții în și prin cuvinte care au un mesaj de o simplitate usturătoare, dar care au precizia unui lunetist, pentru că te ating exact în inimă. Pot fi rânduri despre viață și moarte, despre iubire și pierdere,  despre acum și atunci sau întrebări firești asociate unor imagini care îți încremenesc pe retină.

„Far too many people are looking for the right person, instead of trying to be the right person.” —Gloria Steinem

“Two words. Three vowels. Four consonants. Seven letters. It can either cut you open to the core and leave you in ungodly pain or it can free your soul and lift a tremendous weight off you shoulders. The phrase is: It’s over.” —Maggi Richard

Succesul de care se bucură această demonstrație de empatie prin artă este, așadar, lesne de înțeles, mai ales că rămâi mereu surprins de cât de bine ți se potrivește conținutul.

 „And that is how change happens. One gesture. One person. One moment at a time.” —Libba Bray, The Sweet Far Thing

 Berlin-Artparasites e despre tine și despre mine.

 

Aici găsești un interviu cu Jovanny Varela-Ferreyra în care povestește despre postarea sa preferată, explică ce legătura au paraziții cu arta și unde îți adresează câteva cuvinte ție, cel care îl va urmări de acum încolo.