Arena Platoș Păltiniș – odată ajuns acolo, nu mai vrei să pleci!

0
464

Despre snowboard, numai de bine! Cel puțin, asta veți auzi dacă ne întrebați pe noi. Mai mult ca sigur, cei care nu au încercat încă să practice acest sport își vor încreți frunțile și se vor întreba ce poate fi atât de special în a ,,te da cu placa”. Ei bine, am să încerc să vorbesc puțin despre asta, deși, numai după ce veți încerca veți putea înțelege cu adevărat despre ce vorbesc.

În opinia mea, snowboard-ul este genul de sport care ori te prinde ori nu. Și când spun asta, mă refer că există șanse ca după ce îți cumperi echipament și după ce te pregătești fizic și psihic de această experiență, să descoperi că pur și simplu nu este pe placul tău.
Totuși, de la a-ți cumpăra echipament și până la a deveni un împătimit al snowboard-ului sunt niște pași. Intervin o sumedenie de sentimente pe tot parcursul acestui drum inițiatic. Este mai mult decât evident pentru toți că, cel mai puternic sentiment care va risca să te domine cel puțin o dată când te afli pe placă este teama, mai ales ca începător (însă acest lucru se va diminua ușor, cu timpul). Dacă ai ghinionul să cazi, există riscul să strigi din toate puterile ,,Fuck it! Eu nu mă mai urc pe placă!”. Totuși, când te ridici și te uiți în jurul tău, iar toată pârtia vibrează, garantat îți vei schimba instant dispoziția. Snowboard-ul te provoacă. Cazi, te lovești, dar îți place! Vrei să urci iar în vârf de munte și să trăiești provocarea montană!

DSC_0052

Arena Platoș Păltiniș este una dintre cele mai fantastice pârtii din România, fiind cel mai nou mountain resort din județul Sibiu, care se situează la doar câțiva kilometri de stațiunea Păltiniș. Realizat după modelul de schi austriac, resort-ul îți oferă cam tot ce ai nevoie la prețuri prietenoase cu buzunarele românești.

În cele ce urmează am să vă prezint, pe scurt, câteva dintre lucrurile de care noi ne-am îndrăgostit la Arena Platoș Păltiniș.

  • Oamenii. Da, oamenii sunt extraordinar de prietenoși. Acolo ai șansa să scapi de chipurile arogante din București și să dai peste persoane atât de deshise și binevoitoare, încât simți că ți-ai mai făcut câțiva prieteni! Peste tot unde te uiti cu ochii vezi numai fețe zâmbitoare și ținute care mai de care mai fashion. Ținute fashion avem și în București, știu, dar credeți-mă, căldura și amabilitatea de la Păltiniș sunt rare!DSC_0043 DSC_0065 (1)
  • Pârtia și atmosfera. Ei bine, pârtia este un adevărat deliciu. Zăpada este formidabilă, ideală mai ales pentru începători. Multe pârtii și mai multe modalități de a ajunge în vârf de munte. Telescaun, teleschiuri la discreție, iar după un pahar de vin, poți chiar să o iei la pas. De voia bună care te ciupește din toate părțile nici nu mai încape îndoială. Pentru cei care ajung în Păltiniș seara sau pentru împătimiții cărora nu le-a ajuns o zi întreagă pe partie, au posibilitatea de a continua distracția pe nocturnă. Concursurile, karaoke, muzica vibrantă de calitate și oamenii relaxați nu vor face decât să îți încânte simțurile.DSC_0032 (1) DSC_0034 (1) DSC_0089 (3)
  • Prețurile. Prețurile nu sunt nici ele de plâns. Ba din contră. Dacă vă așteptați să găsiți prețuri mai mari decât în alte părți, vă spun de pe acum că nu va fi așa. Mâncare și băutură câtă vreți, numai bune să vă alimenteze pentru încă o tură pe placă.DSC_0046 (1)
  • Peisajul. Ultimul, dar nu cel din urmă. Este absolut minunat! Întreg drumul spre Păltiniș este ca rupt din povești, brazii îngreunați de zăpadă stăpânesc întreg ținutul. Nu ai cum să nu te oprești constant din ceea ce faci și pur și simplu să tragi adânc aer în piept, să privești în jur și să nu îți mai trebuiască nimic altceva! 🙂DSC_0077 (2) DSC_0124

Aici puteți găsi cam toate informațiile necesare cu privire la evenimentele ce urmează, cât și alte detalii legate de Arena Platoș. Recomandăm cu dragă inimă, căci, pentru noi a fost o experiență de neuitat! Așteptăm să ne povestiți și voi!

Fotograf: Paul Stănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.