Apple a prezentat noul iOS 14. Noutățile sistemului de operare

0
165
Apple a prezentat noul iOS14. Noutățile sistemului de operare

Apple a prezentat noul iOS 14 în această săptămână. Noutățile sistemului de operare le puteți găsi în acest articol.  Acesta va include numeroase noutăți în ceea ce privește ecranul principal, intimitatea utilizatorului și chiar o nouă aplicație de traducere. Unele dintre aceste noutăți sunt inspirate însă și de la principalul concurent, Android.

 O nouă aplicație de traducere

Apple a anunțat o nouă aplicație care va fi preinstalată în sistemul de operare. Aplicația se numește Translate, suportă 11 limbi, însă nu și româna, și poate face traduceri offline.

Siri

    Avem noutăți și în ceea ce „o privește” pe Siri. Nu va mai ocupa tot ecranul când va fi activată, ci doar o mică zonă din partea de jos a ecranului. Asistentul virtual va putea acum să trimită chiar și mesaje audio.

App Library

App Library este un nou spațiu care organizează automat toate aplicațiile unui utilizator într-o singură vizualizare simplă și ușor de navigat. În noul App Library aplicațiile vor fi organizate pe categorii. În partea de sus a ecranului va exista un câmp de căutare pentru localizarea rapidă a aplicațiilor.

Apple a prezentat noul iOS14. Noutățile sistemului de operare

Intimitate poze

Noua versiune îi va oferi utilizatorului posibilitatea ca, atunci când o aplicație îi va solicita permisiunea pentru accesarea bibliotecii foto, acesta îi va putea oferi accesul numai la câteva dintre imagini și nu la întreaga bibliotecă foto.

FaceTime

     În timpul unui apel pe FaceTime fereastra va putea fi micșorată pentru a putea căuta/ accesa ceva fără a se suspenda imaginea video.  Mai mult decât atât va mai apărea o noutate legată de FaceTime care va face să pară că te uiți în cameră chiar dacă te uiți pe ecran în timpul apelurilor video.

Recunoaștere sunete

Utilizatorii vor putea fi notificați atunci când iPhone-ul aude anumite sunete de interes, iar atunci când telefonul detectează, de exemplu, o alarmă, un claxon etc., va trimite o notificare.

Poze

Noua versiune permite adăugarea descrierilor pentru poze și videoclipuri. Navigarea prin poze va fi mult mai ușoară cu funcțiile zoom și ciupire, iar selectorul de imagini a fost îmbunătățit.

Split View

       iOS 14 mai are o nouă funcție și anume Split View pentru telefoanele iPhone, ea fiind deja oferită în tabletele iPad ale companiei Apple. Această functie ar permite vizualizarea a două aplicații în același timp, ceva ce se poate dovedi a fi oarecum util.

Apple a prezentat noul iOS14. Noutățile sistemului de operare

Prima versiune Beta a actualizării a fost deja pusă în distribuție de către americani iar mai sus puteți vedea noutățile pe care aceasta la aduce utilizatorilor de iPhone. Așadar, după cum se poate observa, iOS 14 vine cu foarte multe schimbări.