Apocalyptica: Două concerte în România în 2021

0
55
Apocalyptica

Apocalyptica revine in România în octombrie anul acesta, pe 4 octombrie la Cluj-Napoca și pe 5 octombrie la București (open air). Biletele s-au pun in vânzare vineri pe iaBilet, iar primele 200 au un preț special.

Apocalyptica sunt prezenți pe scena metal înca din 1993, inițial fiind o formație ce aborda muzica Metallica, folosind însă instrumente clasice. Cu toate acestea, treptat formația a devenit un exponent reprezentativ al stitlului Symphonic Metal, lansând până în prezent 9 albume de studio. Primul a fost celebrul „Plays Metallica by Four Cellos” în 1996, iar cel mai recent disc este Cell-0 lansat pe 10 Ianuarie 2020. 

Cell-0 este primul album după Reflections (2003), care este în întregime instrumental. În cazul celorlalte albume, Apocalyptica a colaborat cu nume mari ale scenei metal internaționale, printre care: Joe Duplantier, Corey Taylor, Cristina Scabbia sau Till Lindemann. În schimb, cel mai recent album aduce o colaborare cu Troy Donockley, multi-instrumentalistul din Nightwish.

Apocalyptica rămâne una dintre formațiile etalon ale metalului simfonic, fiind una dintre primele trupe care au introdus instrumentele clasice în muzica metal.

Un eveniment BestMusic Live Concerts & METALHEAD powered by ROCK FM