Teatrul Mic propune publicului său ce-a de-a opta premieră a stagiunii 2017/2018, în data de 17 octombrie, ora 19.00, spectacolul Apa Vie, înregia și coregrafia lui Ștefan Lupu.

După poveștile fraților Grimm, cu un scenariu original semnat de Daniel Chirilă, Apa Vie este un spectacol de teatru-dans contemporan, în care basmul, coregrafia, video mapping-ul, machiajul inedit și elementele Commediei dell’Arte se îmbină spectaculos.

Spectacolul reprezintă o dublă premieră pentru Teatrul Mic. Ştefan Lupu montează, în baza aceluiaşi text, o versiune pentru copii, ale cărei reprezentații vor fi susținute la matineu, în cadrul programului Teatrul Mic pentru cei mici. În versiunea dedicată celor mari, adulților li se oferă prilejul de a se reîntoarce în copilărie.”Apa Vie” vine ca un spectacol al revigorării, al revitalizării unor forme recuperate, mai vechi, prin punerea lor în același context cu dansul și proiecțiile, cu o muzică în care sunt prezente diverse influenţe, care pun în valoare nu doar acțiunea, ci și capacitățile metamorfice ale actorilor. Apa Vie este pentru noi toți un spațiu al imaginației, al jocului, al libertății de expresie în toate formele ei. Căzuți cu toții în vraja ei, am căutat Apa Vie în teatru, dans, în text, în fiecare replică, în sensurile personale și în cele ale personajelor noastre. – Ştefan Lupu

Demult, tare demult, când lumea era altfel, când nu exista giga, nici mega, nici trafic… un Rege, ale cărui puteri sunt slăbite de boală, își încearcă cei trei fii, oferindu-le posibilitatea de a parcurge drumul inițiatic către leacul numit Apa Vie.

Care dintre ei se dovedește vrednic și reușește să își salveze tatăl, Prinţul Mic, Cel Mijlociu sau, poate, chiar Cel Mare?
Descoperiți în data de 17 octombrie, ora 19:00, la Teatrul Mic.

APA VIE
după Frații Grimm

Regia/Coregrafia: Ștefan Lupu
Scenariul: Daniel Chirilă
Compoziție muzicală: Mihai Dobre
Light design/video mapping: Eranio Petruska
Concept machiaj: Diana Ionescu
Make-up: Diana Ionescu, Raluca Ochiană
Asistență regie: Daniel Chirilă

Distribuție:

Regele/Piticul – Gabi Costin
Prinţul Mare – Rareș Florin Stoica
Bătrânul/Bufonul/Tradu-Călăul – Cezar Grumăzescu
Prinţul Mic – Marian Olteanu
Prinţesa Ne_Bună/Sfânta Miercuri – Ana Bianca Popescu
Prinţesa Bună/Sfânta Vineri – Alina Petrică
Gloria/Paji – Alina Rotaru
Baba Cloanţa/Fantoma Mamei – Oana Pușcatu
Bogăţia/Paji – Andreea Alexandrescu
Prinţul Mijlociu – Florin Crăciun

Premiera oficială spectacolului Apa Vie, după Frații Grimm, în regia lui Ștefan Lupu, va avea loc pe 17 octombrie, ora 19.00, în Sala Atelier a Teatrului Mic.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16) și online pe www.bilet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here