luni, iulie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipAOAR organizează o conferință pe tema gestionării bio-deșeurilor

AOAR organizează o conferință pe tema gestionării bio-deșeurilor

Asociația Oamenilor de Afaceri din România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ecoteca, European Environmental Bureau (EEB) și MAVA va organiza miercuri, 26.08.2020, o conferință pe tema gestionării bio-deșeurilor, avându-l drept invitat de onoare pe Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe.

La conferință vor participa reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și experți de renume internațional care vor prezența modele de bune practici în domeniul gestionării bio-deșeurilor.

Despre AOAR


AOAR, prin membrii săi, este activ implicată în instruirea și comunicarea unor practici de afaceri sustenabile, încurajând și promovând în fața companiilor din România modalități de implementare a noii legi a gestionării bio-deșeurilor și a compostării.

Gestionarea bio-deșeurilor


Gestionarea bio-deșeurilor are o importanță majoră în momentul de față, îndeosebi după adoptarea de către Parlament, în această lună, a legii privind gestionarea deșeurilor nepericuloase. O gestionare mai bună va crește nivelul de reciclare și atingerea țintelor necesare la nivelul Uniunii Europene, evitând implicit amenzile usturătoare impuse de Uniune în caz contrar. România se află încă la începutul acestei activități și este nevoie
atât de un dialog între mediul public, asociații și instituțiile statului, cât și de exemple concrete de bune practici în domeniu, care să ofere societății soluții viabile.

Despre eveniment


Evenimentul va facilita accesul la informații esențiale pentru organizațiile și instituțiile care doresc să își reducă amprenta de carbon prin reducerea cantităților de bio-deșeuri care ajung la groapă de gunoi. Expertiza tehnică
va fi asigurată de reprezentanți din cadrul MMAP și MADR, sub patronajul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe.

RELATED ARTICLES

Most Popular