După ce Fox a anunțat că va anula redarea serialului ,,Lucifer”, fanii au asaltat rețelele sociale cu mesaje de nemulțumire. Însă platforma de streaming Netflix a anunțat oficial că a cumpărat serialul  și se pregătește atât de filmări, cât și de lansarea celui de-al patrulea sezon. Vestea a fost publicată de TV Line în cursul zilei de 15 iunie 2018, publicație care menționează că Netflix a ajuns la o înțelegere cu Warner Bros. Television pentru continuarea producției.

Potrivit sursei citate, Netflix a comandat deja cel de-al patrulea sezon al serialului „Lucifer”, care ar urma să numere zece episoade. Până în momentul de față, niciun reprezentant din partea Warner Bros Television sau Netflix nu a comentat înțelegerea, însă mai multe canale oficiale de media au publicat deja vestea.

Actorul din rolul principal, Tom Ellis, a publicat pe contul său de Twitter următorul mesaj: „Lucifer, season 4 on Netflix, wow! That sounds nice! You fans made this happen”. Și pe contul See What’s Next, al Netflix, informația a fost anunțată prin următoarele cuvinte: „Lucifer fans, rejoice! Netflix has picked up the show up for a fourth season”. Informația este confirmată și pe contul oficial de Twitter al serialului: „Fans, your voices have been heard. Season 4 coming to Netflix”.

Serialul „Lucifer” fusese anulat acum ceva mai mult de o lună de către canalul american Fox, decizia având ca principal motiv audiențele în scădere pe care le înregistra producția încă de când se difuzau episoade din sezonul al doilea. La începutul lunii mai 2018, postul Fox anunța anularea seriei.