Anul 2022 și noutățile sale cinematografice

0
137
Sursă foto: Unsplash

Anul curent ne-a promis și pus la dispoziție continuări și noutăți mult așteptate în domeniul cinematografiei. Ecranizări precum  The Suicide Squad, Dune, Venom: Let There Be Carnage, Fast & Furious 9: The Fast Saga ne-au încântat serile. Anul 2022, însă, vine cu forțe proaspete, gata de vizionat.

Filmele ce urmează să apară în anul 2022:

MORBIUS (Fantasy/Superhero)

Doctorul Michel Morbius, interpretat de câștigătorul premiului Oscar, Jared Leto, este unul dintre cele mai controversate și antieroice personaje ale universului Sony Pictures of Marvel Characters. Dacă numele vă este cunoscut atunci trebuie să știți că filmul Suicide Squad (2016) l-a avut în rol principal pe Jared Leto, interpretându-l pe faimosul JOKER.

Sursă foto: @morbiusmovie 2022

Povestea filmului este bazată pe dr. Morbius ce suferă de o tulburare, rară și periculoasă, de sânge. Pentru a salva restul de suflete nevinovate ce suferă alături de aceeași boală ca a sa, doctorul se pune de acord în privința unui pariu dezolant. Ceea ce la început pare să fie soluția ideală se transformă treptat într-o greșeală fatală. E aici să vindece lumea sau să o distrugă?

Data lansării: ianuarie, 2022, în Statele Unite ale Americii, urmând mai apoi lansarea în cinematografele românești.

MOONFALL (Sci-fi/Action)

Lionsgate Movies prezintă un secret ascuns de Neil Armstrong și Buzz Aldrin timp de 50 de ani. Ceea ce s-a întâmplat pe 20 iulie, 1969, este dezaprobat acum. Când adevărul iese la iveală, lumea pare să se sfârșească. Luna își arată partea întunecată și doar cine ajunge înăuntrul acesteia poate salva omenirea.

Dacă ești unul dintre milioanele de fani ai actorului Patrick Wilson și îl recunoști din filme precum The Conjuring 2 (2016), Aquaman (2018), In the Tall Grass (2019), Midway (2019) sau altele din numeroasa colecție de roluri, atunci trebuie să-l urmărești și în Moonfall.

Data lansării: februarie, 2022 (SUA).

UNCHARTED (Adventure/Action)

Bazat pe unul dintre cele mai bine vândute jocuri video din lume și denumit după acesta, Uncharted pornește în căutare de comori alături de actori cunoscuți precum Tom Holland, interpret al rolului principal din Spider-Man, Mark Wahlberg care a jucat în faimoasa comedie Ted și Tati Gabrielle, una dintre marile iubiri ale lui Joe, din cunoscutul serial YOU, care a jucat și în serialul The 100.

Aer, apă, foc, toate pun în dificultate atingerea scopului final: găsirea averii râvnite de mai multe personaje ce pot încetini procesul. Bugetul de 120 de milioane de dolari alocat acestei opere cinematografice va fi și justificat de către impresionantele secvențe de pe parcursul vizionării.

Data lansării: februarie, 2022 (SUA).

THE FLASH (Action/Adventure)

The Flash este un film cu supereroi bazat pe „Flashpoint”, având parte de mai multe personaje  DC Comics, inclusiv Affleck și Keaton ca versiuni diferite ale lui Batman. Pentru cei ce sunt curioși să afle ce anume înseamnă, DC Comics este una dintre cele mai mari și mai vechi companii de benzi desenate din lume, prima lor publicație sub banner-ul DC având loc în anul 1937. O mare parte din publicațiile sale au loc doar în universul fictiv DC și prezintă numeroase personaje cunoscute și reprezentative, precum Batman și Superman. Acest univers deține și rău-făcători, precum Joker și Darkseid. The Flash se dorește a fi cel de al doisprezecelea film DC Extended Universe (DCEU).

În rolul principal se află Ezra Miller care a jucat în The Stanford Prison Experiment, Justice League și încă alte 20 de filme. În acest film, Barry Allen/The Flash, călătorește în timp pentru a împiedica uciderea mamei sale. Schimbările făcute în trecut vor afecta inevitabil viitorul.

The Flash putea să apară pe ecrane în urmă cu peste 15 ani, însă diferențele de creativitate intervenite între regizori au dus la imposibilitatea acestui fapt. Muschietti și Hodson s-au alăturat filmului în iulie 2019, iar pre-producția a început în ianuarie 2020. Filmările au început în aprilie 2021 la Warner Bros. Studios, Leavesden, în Anglia și s-au încheiat în octombrie 2021.

Data lansării: noiembrie, 2022 (USA).

THE BATMAN (Action/Adventure)

Carismaticul Robert Pattinson, cunoscut pentru rolul de vampir din seria de filme The Twilight Saga, încântă privirile domnișoarelor prin noua sa interpretare a personajului principal din The Batman. După o îndelungată perioadă de așteptare, cinematografia ne bucură cu încă unul dintre personajele deținute de benzile desenate DC. Deși ne-a obișnuit cu faptele bune și salvarea binelui din ghearele ascuțite ale răului, Batman continuă să salveze lumea. Face toate aceste fapte în cadre ce se ridică la valoarea unui buget de 100 de milioane de dolari, cu 20 de milioane mai puțin decât Uncharted.

Data lansării: martie, 2022 (SUA).

LIGHTYEAR (Animation/Fantasy)            

„Spre infinit și mai departe!” — Dacă această replică vă umple mintea de amintiri plăcute și apuse în copilărie, atunci cu siguranță trebuie să urmăriți Lightyear, film produs de Pixar Animation Studios și Walt Disney Pictures, având ca și subiect principal caracterul ficțional Buzz Lightyear  din franciza creată de Pixar, Toy Story. Buzz este o jucărie, și mai exact, este un ranger spațial supererou. Acest personaj fictiv este dublat de actorul Chris Evans care a jucat în Captain America.

Animațiile sunt duse la un cu totul alt nivel în acest film și se bazează pe povestea individuală a unuia dintre personajele principale din Toy Story. Curiozitatea supremă vine odată cu gândul de a întâlni personaje din vechea serie în noua apariție cinematografică.

Data lansării: iunie, 2022 (SUA).

SCREAM 5 (Horror/Thriller)

Iubitorii de groază și suspans trebuie să se pregătească de premiera unuia dintre cele mai iubite filme ale istoriei cinematografice. A cincea parte a seriei Scream ne va încânta curând și ne va stăpâni setea de filme horror care se produceau pe vremuri.

Sursă foto: @screammovies

Sunetul telefonului de la început de trailer ne teleportează în 2011, anul lansării filmului Scream 4, unde am rămas. După 11 ani de la ultima parte și 26 de ani de la lansarea primului film ce avea să deschidă o întreagă serie, ne putem bucura de o mai bună calitate a imaginii și sunetului. Toată povestea este adaptată la starea curentă și ne încântă cu prezența actorului David Arquette care îl interpretează pe Ghostface încă din 1996 și până în prezent. David este, pe lângă actor, designer vestimentar, fost luptător profesionist, director și producător.

În cea de a cincea parte o vom vedea și pe Jenna Ortega în unul dintre rolurile principale. La vârsta de numai 19 ani, aceasta a jucat în peste 30 de filme, începând cu roluri secundare în seriale pentru copii. Încă din anul 2018 și-a făcut apariția în serialul YOU, continuând cu filme precum Yes Day și The Babysitter: Killer Queen.

Data lansării: ianuarie, 2022 (SUA).


Acestea sunt câteva dintre marile titluri ce urmează să apară în următorul an. Deși lunile octombrie și noiembrie sunt cunoscute pentru publicarea de trailere oficiale, nu se exclude opțiunea ca sfârșitul de an să ne surprindă cu ceva nou. De peste 2 decenii se așteaptă continuarea celui mai cunoscut film de dragoste și suspans din toate timpurile – Titanic, iar acum este momentul.

Citește și: S-a lansat Home Alone 6 – cine este noul actor principal