Ana Ghenciulescu – campioană mondială în domeniul neuroștiințelor

  0
  344
  Ana Ghenciulescu - Campioană mondială în domeniul neuroștiințelor

  Ana Ghenciulescu – Campioană mondială în domeniul neuroștiințelor

  Se pare că România numără cu adevărat tineri talentați și muncitori. Nu de puține ori, tinerii români s-au clasat pe locuri fruntașe în clasamentele internaționale. Asta demonstrează, în ciuda aparențelor, că în România se poate.

  De data asta, facem cunoștință cu Ana. Ana Ghenciulescu e o tânără de 17 ani, elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din București. Aceasta a câştigat competiţia mondială în domeniul neuroştiinţelor, încheiată în urmă cu 4 zile la Copenhaga.

  Cu o ambiție de fier, Ana a aprofundat singură științele creierului, din pură pasiune. Se pare că flacăra pasiunii s-a născut în urmă cu ceva timp, atunci când făcea voluntariat la un centru cu probleme neurologice din București. După cum recunoaște chiar ea, a fost elementul cheie care a împins-o spre această pasiune.

  La finala din Danemarca, n-a fost tocmai ușor. Ana a trecut prin 5 probe, alături de alți 25 de concurenți veniți din toate colțurile lumii. Cât despre probe, trei dintre acestea au fost practice, în domeniile neuroanatomiei, neurohistologiei şi în cel de diagnostic. Acesta din urmă s-a desfășurat pe baza cazurilor mai multor pacienți, prezentate în înregistrări video, iar concurenții au trebuit să facă evaluări clinice.

  13664699_270044203363124_959318464_n

  În celelalte două probe, evaluarea s-a făcut scris și oral. S-au desfășurat sub prezența unui juriu remarcabil în acest domeniu. Astfel s-au stabilit performanțele câștigătoarei. Meritele Anei sunt o mândrie nu numai pentru România, ci pentru întreg continentul. Până acum, cei care au dominat acest gen de competiție au fost americanii. Iată că românca noastră a spart gheața și, în premieră, concursul a fost câștigat de un european.

  În urma acestui concurs, încă o dată realizăm că se poate dacă îți dorești cu adevărat. Ana este un exemplu pur în acest caz. Tinerii români au demonstrat tot timpul că, prin muncă, poți ajunge unde îți dorești. Felicitări, Ana! Îți mulțumim că ne faci mândri că suntem români.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.