duminică, octombrie 1, 2023
Recrutare IQool
AcasăExpert ZoneAdministrație locală"Amintiri despre bucatele din verile de odinioară"  - episodul 3 din  Lecturile...

„Amintiri despre bucatele din verile de odinioară”  – episodul 3 din  Lecturile Culinaria Banatica, pe 10 august la Timișoara

Joi, în data de 10 august, începând cu ora 19.00, publicul este invitat într-o călătorie inedită prin gusturile și amintirile verilor de odinioară, în cadrul evenimentului desfășurat În Livadă la Pensiunea Andronic.

Această ediție, sub tema „Amintiri despre bucatele din verile de odinioară”, va fi onorată de prezența a două invitate de seamă: Diana Mihuț, asistent cercetare în cadrul Departamentului de Studii Românești de la Universitatea de Vest din Timișoara, absolventa aceleiași instituții, a tuturor celor trei cicluri de studii ale învățământului superior, la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, și masterată în specializarea Comunicare Interculturală împreună cu Otilia Hedeșan, director al Centrului de Cercetare pentru Patrimoniu și Antropologie Culturală, Universitatea de Vest din Timișoara.

Acestea ne vor împărtăși povești și amintiri legate de bucatele care au încântat papilele gustative în verile copilăriei.

Moderatorul discuției va fi Caius Merșa, coordonatorul proiectului Culinaria Banatica.

„LECTURILE CULINARIA BANATICA” ep. 3 reprezintă o oportunitate unică de a explora tradițiile gastronomice locale și de a învăța direct de la cei mai buni în domeniu. Cei interesați sunt invitați să se alăture acestui eveniment și să descopere secretele bucatelor din verile de odinioară.

 Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul GROW, derulat de Centrul De Proiecte al municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular