marți, ianuarie 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăAmerican Independent Film Festival. „The Sisters Brothers”, proiectat în deschiderea festivalului. Regizorul...

American Independent Film Festival. „The Sisters Brothers”, proiectat în deschiderea festivalului. Regizorul Jacques Audiard: „A fost cel mai mare film pe care l-am făcut”

American Independent Film Festival. Filmul „The Sisters Brothers”, regizat de Jacques Audiard, a fost prezentat în premieră la București, în deschiderea celei de-a treia ediții a American Independent Film Festival.

American Independent Film Festival. Western-ul The Sisters Brothers, cu John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed și Rutger Hauer, a fost turnat parțial în România în vara anului 2017 – dupa ce Audiard a văzut potențialul de filmare al țării noastre, descoperit cu ocazia primei sale vizite în Romania, în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, cu cel mai recent film al său Dheepan (Palme d’Or, în 2015).

La proiectarea filmului „The Sisters Brothers” a fost prezentă o mare parte a echipei care s-a implicat în realizarea acestui lungmetraj, inclusiv regizorul și producătoarea.

„Am lucrat în România şi mi-a plăcut pentru că am descoperit multe talente, am descoperit oameni competenţi şi, mai ales, am avut o stare de spirit cu care ne-am armonizat foarte bine. Desigur, am mobilizat forţe multe, dar am reuşit să păstrăm starea de spirit pe care o imprimă Jacques Audiard, pe care o imprimă Cristian Mungiu filmelor lor şi astfel am făcut un film, un film american, dar filmat aici, în Spania şi Franţa, cu actori americani”, a spus Martine Cassinelli, producătoarea filmului.

Regizorul Jacques Audiard- „A fost cel mai mare film pe care l-am făcut până în prezent”

Regizorul a mărturisit că actorii americani pe care i-a ales au fost foarte bine pregătiți.

„Actorii americani sunt mult mai bine pregătiţi. Vin pregătiţi la filmare, îşi pregătesc personajele şi este ca şi cum ar fi proprietarii sau chiriaşii personajelor. Eu eram obişnuit cu modificări pe parcurs, cu ‘vedem cum ne simţim'”, a afirmat Jacques Audiard.

De asemenea, regizorul a mai spus că motivul pentru care a decis să facă acest film a fost faptul că i-a plăcut mult cartea.

„Mi-a plăcut cartea. Cred că, dacă nu-mi plăcea cartea, nu aş fi făcut filmul. Mi-a plăcut cartea foarte mult. A fost important şi contextul în care mă aflam, pentru că, dacă aş fi fost la Paris, probabil că nu m-ar fi îndemnat să mă ating de ea. Apoi, punerea ei în scenă a fost cu adevărat complicată. (…) A fost cel mai mare film pe care l-am făcut până în prezent”, a mai spus Jacques Audiard.

Filme premiate sau selectate la festivaluri prestigioase de film ca Sundance, Toronto, Cannes, Veneția sau Telluride vor putea fi văzute în premieră în București între 12 si 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, si la Iași, la Cinema Ateneu.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular