American Independent Film Festival se întoarce la a 3-a ediție, cu atât mai promițătoare după ce în 2018 tânărul festival a fost gazda lui Sebastian Stan, reîntors în țară după ani de zile, special pentru cinefilii români. Printre producțiile independente americane premiate la festivaluri internaționale precum Sundance, Cannes, New York, anul acesta, Vox Lux își va face apariția în premieră la American Independent Film Festival, în perioada 12-18 aprilie 2019.

Entuziastul regizor de doar 30 de ani,  Brady Corbet, și-a făcut debutul în 2015 cu filmul The Childhood of a Leader, premiat la Veneția pentru regie. La o primă vedere, Vox Lux pare la fel de promițător, prin cast-ul peliculei și coloana sonoră dominată de Sia și Scott Walker. Natalie Portman joacă rolulul tinerei Celeste care timp de 18 ani are o ascensiune „from zero to hero”. De la o elevă supraviețuitoare al unui atac terorist, la un icon al muzicii pop, impresariat de personajul lui Jude Law. Un portret al secolului XXI, așa cum îl numește însuși Brady Corbet, reprezintă o satiră socială pe fondul integrării lui Celeste în cultura pop.

Prestația impunătoare a lui Natalie Portman are parte de o coloană sonoră pe măsură, cu melodii ale lui The Walker Brothers și ale Siei, printre care se numără și Wrapped Up, interpretată de Celeste. Cu toate acestea, Vox Lux nu se prezintă la American Independent Film Festival ca încă un film despre succesul în mondenitate sau hustling, ci pune niște semne de întrebare asupra faimei, în contextul manipulării și al  regăsirii zeilor în portrete notorii din media.

Până să-ți găsești răspunsuri pentru filmul lui Brady Corbet, îți recomandăm să arunci un ochi peste trailer. Dacă te-a convins, cu atât mai bine pentru că s-au pus în vânzare biletele pentru perioada festivalului, online pe Eventbook și la sediul din str. Actor Ion Brezoianu, 21.

Surse info: http://filmedefestival.ro, imdb.com, theguardian.com

Surse foto: eventbook.com