Am tras linie după 1 Mai!

0
478

De foarte mult timp, ziua de 1 Mai este recunoscută drept ,,Ziua Muncii “ şi este sărbătoare internaţională. Modul în care oamenii celebrează această zi s-a tot schimbat cu trecerea timpului. Serbările fastuoase din timpul comunismului au fost lăsate în urmă. Uşor, uşor oamenii au început să iasă la iarbă verde şi să se relaxeze după propria voinţă. În vremurile curente, ziua de 1 Mai pare a se fi transformat într-un pretext pentru toţi oamenii, persoane active, inactive sau şomeri, de a se veseli şi de a petrece.

1 Mai sărbătoare socială

Fiecare dintre noi speră să se relaxeze, cu prilejul acestei zile libere. În ciuda acestui fapt, probabil câțiva am sfârşit prin a merge cu gaşca în Vama, pentru că toţi prietenii noștri au mers să se zbenguie pe plajă în Vama Veche pe 1 Mai, nu e așa? Dacă nu e vorba de Vama, e vorba de Mamaia sau undeva pe Valea Prahovei şi implică party toată ziua şi toată noaptea.

1 Mai a marcat deschiderea sezonului de plajă

Poate să fie furtună, ger, nu contează, de 1 Mai ştim că oficial putem să începem să mergem la plajă, chiar dacă ploaia şi vântul erau prezente şi cu câteva zile înainte, în aprilie. Doar începând cu 1 Mai este cool să intri în apă sau să stai ,,la bronzat“, chiar dacă temperatura mării era de maximum 15°C.

De 1 Mai ţi-ai descoperit super puterile de grataragiu

Dacă stai să te gândeşti, grătarul nu e o artă, este o îndeletnicire, din vremuri vechi, chiar şi oamenii peşterilor ştiau cum să prăjească o carne pe foc. Între timp, cultul grătarelor a fost cultivat. La noi, cu ocazia zilei de 1 Mai, românii care sunt dornici de o friptură bună, au celebrat această zi cu grătarele fumegând şi o bere bună, asortate cu puţină muzică ambientală la iarbă verde.

Dacă eşti şofer, ţi-ai petrecut ziua de 1 Mai  în maşină

Mai ales dacă te-ai îndreptat spre mare sau spre Valea Prahovei, ştiai că o să stai pe drum de două ori mai mult decât stăteai cu o săptămână înainte, în aprilie. Traseul are aceeaşi lungime, singura diferenţă este că ţi-ai ales ziua de 1 Mai. O variantă era să te trezeşti şi să pleci din oraş pe la 4 dimineaţa, ceea ce e complet deranjant, de 1 Mai ai fi vrut să te relaxezi, nu să te trezeşti cu noaptea-n cap.

Dacă eşti student sau licean ai fost foarte entuziasmat că profii au avut liber

Ziua de 1 Mai este cunoscută sub numele de ,,Ziua Muncii“ şi îi are în prim plan pe muncitori, pe cei care stau câte opt ore pe zi la serviciu. Cu toate acestea, 1 Mai este un pretext de distracţie pentru toţi cei care nu intră în categoria menţionată, mai ales pentru tinerii aflaţi pe băncile universităţilor sau ale liceelor, care au avut parte de o mini vacanţă. Această vacanţă a putut fi un prilej pentru studiu, am dreptate?

Am tras linie după 1 Mai, ne-am întors mai bogați cu amintiri frumoase și energie pentru perioada următoare. Până la vacanța de vară, avem destul timp să ne facem planuri noi!

Tu cum ți-ai petrecurt 1 Mai?

Imagine realizată de: Scarlat Cristi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.