miercuri, iunie 19, 2024
Recrutare IQool

Am fost să cunosc prințesa!

Din pura mea curiozitate, am fost sa cunosc o prințesă. Nu sa dau mâna cu ea și să mă prezint, ci să văd ce are de zis o prințesă, mai exact Marina Sturdza, despre resposabilitatea socială. Întâmplarea a fost posibilă la lansarea revistei SRM Social Responsability Magazine.

Revista, sub conducerea Dianei Șerban, își propune sa reunească din punct de vedere al responsabilității sociale cele trei sectoare ale societății. Și anume sectorul politic, privat și cel non-guvernamental, cu speranța că cele trei vor construi o relație consolidată pe termen lung. Revista dorește să aducă in fața sectorului politic termenul de responsabilitate socială în ideea dezvoltării acestui concept la nivel de stat. Diana Șerban în prezentarea ei, a spus că revista vrea să ofere „idei, și nu soluții!”, idei pentru proiecte și inițiative în acest domeniu.

Revista promovează opiniile și proiectele unor oameni sau corporații, prin articole scrise chiar actorii poveștii sau de reporterii revistei. Prin interviurile de la secția Omul care îți face viitorul, oameni ca noi toți își dezvăluie experiențele personale și cele profesionale, experiențe ce i-au făcut să fie mai activi în aria ce o promovează revista.

Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu

Ca proiecte partenere echipa revistei a pus pe picioare până acum trei proiecte. Primul se adresează ONG-urilor care vor să afle cum să integreze un proiect cu impact de CSR intr-o companie. GOOD Project cuprinde evenimente axate pe wellness, iar ultimul proiect este Social Link, comunitatea oamenilor responsabili social.

Prezentarea revistei a fost susținută de trei vorbitori: Diana Șerban(CEO al acestui proiect), prințesa Marina Sturdza, Hans Hanergreefs(CEO si fondator la B4B Development Solutions) și Uca Marinescu cercetător si explorator.

Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu

Mă așteptam ca de la Diana Șerban să aud și să văd un spirit puternic care vrea să schimbe lucrurile. Pe lângă informațiile pe care le-am găsit pe site-ul revistei nu am aflat nimic nou. Admir inițiativa ei de a dezvolta conceptul de responsabilitate socială și faptul că dorește implementarea lui la nivel de stat prin intermediul sectorului politic, dar aș fi vrut să văd prin felul ei de a prezenta această inițiativă sufletul unui om care aduce schimbarea.

Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu

Următorul speaker a fost prințesa Marina Sturdza, curiozitatea care m-a și adus la acest eveniment. Prințesa a vorbit despre schimbarea acestei țări de la comunism încoace și cum România se poate schimba radical in următoarea saptămâna, făcând o aluzie subtilă(prea) la alegerile prezindențiale. A vorbit cum dorința oamenilor de a se ajuta reciproc ar putea aduce această tară pe drumul ce bun, la fel și încrederea și loialitatea. Mi-ar plăcea pe lângă discursul de prințesă care vrea pace în lume să văd famila regală cum se implică efectiv în binefacerea acestei societăți. Unde a dispărut puterea acestei familii?

Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu

Doamna Uca Marinescu a părut si a fost cel mai pur suflet care a vorbit la acest eveniment, din punctul meu de vedere. Condusă de dragostea ei pentru natură, Uca Marinescu a vizitat întreaga lume din curiozitate. A sfătuit tinerii aflați la prezentare să își pună în mod constant întrebări și să caute cu perseverență răspunsurile. De asemenea a vorbit de grija pentru natura ce ne înconjoară, grijă ce ar trebui să existe în fiecare dintre noi.

DSC_0092
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu

Ultimul vorbitor a fost Hans Hanergreefs. El a vorbit despre platforma online Social Link, asociația ce organizează dezbateri, prezentări si workshop-uri care au la bază același concept discutat și de revistă, responsabilitatea socială. De asemenea această platformă își propune sa ajute tinerii cu idei bune, însă fără posibilități de finanțare.

Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu

Revista este un început promițător pentru răspândirea acestui termen destul de nou printre oamenii din societatea în care eu, tu și toată lumea conviețuim. Deși eu nu am încredere în dorința corporațiilor de a face bine, revista privită prin ochelari de vedere cu dioptria prea mare, pentru un om care vede destul de clar ce se întâmplă în jurul său, aduce un suflu proaspăt în România.

DSC_0028
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
DSC_0027
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
DSC_0010
Foto: Ruxandra Diana Scripcariu
Raluca Oana Bajenaru
Raluca Oana Bajenaruhttp://www.iqool.ro
Despre mine pot să spun că mă ghidez după principii considerate mai ciudate de societate cum ar fi energia universului şi energia fiecărui lucru viu de pe Pământ(nu sunt o ciudată defapt!), îmi place misticul şi ocultul din spatele unor aspecte aparent banale. În timpul liber lucrez la bijuterii din cupru şi cristale naturale cu proprietăţi magice(asta dacă chiar crezi în ele). Mă simt atrasă de cultură orientală(India) şi cred că o parte din mine e de acolo. Tot ce ştiu despre oameni ştiu din cărţi şi experienţe personale. Îmi place să scriu şi mi-ar plăcea să învăţ să scriu mai bine. Ah și sunt dădacă.
RELATED ARTICLES

Most Popular