miercuri, mai 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipInterviu cu Cristian Șimonca, aka Otravă: Am descoperit că cel mai important...

Interviu cu Cristian Șimonca, aka Otravă: Am descoperit că cel mai important în viață e să te bucuri de fiecare clipă, de momentele frumoase ale ei, de simplitatea ei

Pasiunea pentru teatru a început cu timpul mort cu care nu eram obișnuită înainte de primul an de facultate. Stagiunea abia începuse și căutam ceva care să merite după un absentism de câțiva ani de la teatru. Nu a fost foarte relevant ce am ales din malderul de oportunități pe care mi le-a sugerat Google, ci că am ajuns cumva să citesc despre vacanțe în locuri exotice, poveștile tinerilor remarcabili, despre clădirile Bucureștiului pe lângă care mai înainte treceam nepăsătoare, în ce local pot mânca cea mai bună omletă, și, într-un final, ce spectacol de teatru nu trebuie să ratez. Așa am dat de Blogul lu’ Otravă. Cred că acea căutare inofensivă pe internet s-a transformat într-o întreagă epopee pentru că pe blogul acela simțeam că citesc recomandările unui prieten vechi care știe tot ce mișcă în oraș, de la evenimente culturale, la locuri hip, la inițiative cetățenești.

Așa am venit curiozitatea de redescoperi acest “vechi prieten”. Eu l-am descoperit destul de târziu, când deja devenise o voce importantă în rândul bloggerilor. Remarcant prin replicile lui „otrăvitoare”, rămâne același om autentic care își urmează pasiunile și care spune lucrurilor pe nume. Aș spune că ăsta este Otravă, dar cel mai bine vă las pe voi să decideți în urma interviului acordat IQool.

Cine era Cristian Șimonca înainte de apariția blogului lu’ Otravă? Care a fost factorul determinant care te-a făcut să-ți deschizi blog-ul?

Era fix omul ăsta care e acum. Eram în facultate și aveam un profesor care citea bloguri din state. Asta prin 2001. Mi se părea ireal că cineva să citească părerea lui X despre subiectul Y. Chiar vorbeam cu Bradut Ulmanu, el era profesorul, și ziceam că nu o să se întâmple niciodată în România treaba asta. Acum sunt de altă părere 🙂 Și m-am apucat în joacă de asta prin 2005-2006. Timid și destul de neîncrezător. Mă jucam. Așa a început totul. Revenind la mine…eram, cum sunt și acum, un om pasionat de artă în tot ceea ce înseamnă ea, mare iubitor de teatru, pasionat de sport, travel, muzică.

Sursa: Arhiva personală

Care este cel mai challenging lucru din munca pe care o depui la blog-ului tău, pe care cititorii tăi nu îl știu?

Să reușești să faci mereu lucruri mișto și să influențezi pe cei care te citesc să experimenteze din lucrurile pe care le fac eu, despre care scriu pe blog. Primesc destul de des mesaje cu oameni care îmi spun că au mers în vacanțe după ce au citit ce am scris pe blog. La fel se întamplă și cu spectacolele de teatru pe care le recomand, filme, restaurante, concerte. E o concurență permanentă cu mine să fac treaba bună. Și asta mă ține în priză. Reacția pozitivă a oamenilor. Mi se pare unul dintre cele mai mișto lucruri pe lumea asta.

De unde vine inspirația ta pentru subiectele pe care le abordezi pe blog?

Din viața de zi cu zi. Din întâlnirile cu oameni, din locurile prin care merg, din filmele pe care le vad, din pasiunea pentru teatru, din sport, din orice lucru pe care îl fac zilnic. Există o gramada de subiecte. Timp să îți faci să le abordezi. Asta e cel mai greu de găsit.

Fă-ne un tur imaginar în blog-ul tău, pentru o persoană care n-a auzit niciodată de Otravă. Cum se reflectă viața ta personală în ce găsim pe site?

Este un blog pe care eu aș vrea să îl citesc. Așa s-a născut și așa a evoluat. Ce ai vrea să citești dacă vrei să mergi într-o vacanță? Cum e pe Riviera Franceză? Ce e de văzut? Unde să merg dacă ajung în zonă? Ce filme mișto au mai apărut? Ce spectacole de teatru au mai apărut în stagiunea asta? La ce să merg? Ce concerte sunt în România anul ăsta? Și tot felul de lucruri de genul ăsta. Este un loc în care absolut toată lumea găsește măcar o informație utilă. Cât despre boata mea personală reflectată în site…acolo e ea. Pun mult suflet în articolele pe care le scriu. Sunt 100% eu în toate și cred că asta apreciază oamenii. Sinceritatea. Să fim autentici. Asta ne diferențiază.

Sursa: Arhiva persoanală

Ce ai descoperit despre tine de când ai început să scrii despre relații, artă și probleme sociale?

Mereu descopăr ceva nou. Mereu învăț câte ceva din lecțiile pe care viața mi le predă. Am descoperit că cel mai important în viață e să te bucuri de fiecare clipă, de momentele frumoase ale ei, de simplitatea ei. Am învățat să îmi iubesc soția ca pe ochii din cap, am învățat cât de importante sunt întâlnirile cu oamenii. Am învățat multe și în fiecare zi mai invăț câte ceva.

Cum ți-au influențat evoluția mesajele pe care ți le lasă cititorii?

Major. Fiecare mesaj primit de la oameni nu mă lasă indiferent. Fiecare mesaj de mulțumire venit de la un necunoscut te face să mergi mai departe. Să îți dai seama că ceea ce faci, faci bine. Fiecare mesaj înseamnă că munca ta este apreciată. Fiecare zâmbet de la un om pe care nu îl cunoști parcă îți dă aripi. Îți dai seama că și așa se poate descrie fericirea. Într-un mesaj în care cineva care nu te cunoaște îți mulțumește pentru ceva.  Sentimentul e unic.

Sursa: Arhiva persoanală

Ce îți place să faci când nu scrii pe blog?

Să mă bucur de viață. Să merg cu soția mea la film, la teatru, să mergem la festivaluri, să ne plimbăm, să călătorim cât mai mult. Să mă bucur de o cafea cu prietenii la T Zero Coffee Shop, să mă plimb cu trotineta prin Bucureștiul meu…O tonă de lucruri.

Când a fost primul moment când ai descoperit ce responsabilitate ai, având atâția cititori care se regăsesc în Blogul lu’ Otravă?

Când primeam mii de mesaje de la românii din țară și din diaspora după evenimentele din Piața Victoriei. În luna aia de stat în stradă mi-am dat seama câți oameni sunt acolo…lângă mine. Au fost zile în care asta am făcut. Răspundeam la mesaje. Mi se pare minunat să vezi câți oameni gândesc ca tine. Câți oameni se strang să facă împreună treabă bună. Este impresionant.

Sursa: Arhiva persoanală

Ce recomandări ai avea pentru tinerii care doresc să-și deschidă un blog?

Dacă le place foarte tare treaba asta, să se apuce serios. Să fie serioși. Asta contează cel mai mult. Dacă ești constant, serios și bun în ceea ce faci, nu ai cum să nu reușești.

La o primă vedere asupra blog-ului, observ că ești implicat în problemele sociale care ne definesc din ce în ce mai mult ca nație. Ai vreun mesaj pentru cititori IQool?

Am un mesaj pentru tinerii care vă citesc. Să nu ramană indiferenți, să lupte, să fie implicați pentru că viitorul este al lor. Să nu se lase dacă nu sunt de acord cu ceva, să lupte pentru drepturile lor și să muncească. Să muncească cât mai mult. Asta cred că e cel mai important.

Dacă v-am facut curioși, pe Otravă îl găsiți pe Facebook și pe Instagram. Tu ce l-ai întreba pe Otravă? Până punem la cale următorul interviu, vă aștept gândurile în secțiunea de comentarii.

Cristian Iulia
Binge watching life. Câteodată și pe 35mm
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular