Părerile despre filmele românești sunt împărțite. Să fiu sinceră, nici eu nu eram mare fană. Aveam reținerile mele. Dar nu știu cum se face că lucrul ăsta a început să se schimbe, încet, dar sigur.

Pe Ana Maria Guran am întâlnit-o la un Q&A după vizionarea filmului „Lumea e a mea” în care a interpretat-o pe protagonistă, Larisa. Din prima clipă, Ana mi-a lăsat impresia unei adolescente care știe ce vrea, încrezătoare în forțele proprii, pentru care succesul vine în mod natural și știe cum să îl gestioneze. Și asta e mare lucru. Trust me. Am detectat o oarecare emoție în tonul ei, dar nu aș fi ghicit niciodată că „Lumea e a mea” este primul film în care a jucat. Am putut observa profesionalismul ei și tăria de caracter, de parcă ar fi jucat în multe alte filme și de ce să nu o spun franc… de parcă lumea e a ei. Mark my words. This kid is going places. Dacă nu mă credeți, urmăriți interviul de mai jos.

1. Cum ai ajuns să faci actorie?

Îmi doream de foarte mult timp să fac actorie. Undeva prin clasa a 8-a am decis că vreau să îmi fac o trupă de teatru, dar sunt aproape sigură că aveam lucrul ăsta în minte de mai mult timp, doar că nu am realizat. Știu că îmi chinuiam fratele mai mic când eram foarte mici să facem tot felul de mini-spectacole pentru părinții noștri.

2. Ce reacție ai avut atunci când ți s-a spus că o vei juca pe Larisa în filmul „Lumea e a mea?”

Îmi aduc aminte și acum de ziua aia. Plecasem toată ziua de la școală și nu aveam o stare foarte bună. Eram acasă la un prieten și am primit un mail în care era o groază de text scris, iar eu am văzut doar partea în care mi se spunea că am luat rolul. Eram super emoționată, așa că după trei încercări de a citi ce scrie, i-am dat telefonul celui mai bun prieten al meu și l-am rugat să îmi citească el.

12359927_511811648991747_2793172007199968335_n

3. Te așteptai la succesul pe care l-a avut filmul?

Sincer, mă gândeam că o sa iasă ceva bun din asta, dar niciodată nu îmi imaginam că o să aibă un impact atât de mare.

12107013_1033087370076505_8521862670165613019_n

4. Ce s-a schimbat în viața ta de la terminarea filmului?

S-au schimbat multe lucruri de la terminarea filmului. După ce am terminat de filmat a durat ceva timp până să iasă filmul, timp în care eu am crescut, am intrat și la actorie și cumva m-am maturizat. După ce a apărut și filmul, pot să spun că am trecut printr-o perioadă extraordinar de frumoasă. Am fost plecată mereu, am cunoscut oameni noi și am realizat că munca noastră de atâția ani a meritat mai mult decat credeam eu că merită. Cu toţii ne-am bucurat pentru că ne-am depășit așteptările.

940869_1076196479098927_2238954884853743283_n

5. Care este cea mai amuzantă amintire de la filmări?

Au fost mai multe zile amuzante la filmari, dar prima a început minunat pentru că îmi amintesc cum o pasăre mi-a lăsat un cadou minunat în păr.

6. Ce lucruri ai în comun cu personajul pe care l-ai interpretat?

Energia cu care acționează personajul ne caracterizează pe amândouă, dar și revolta asta tinerească, pe care o aveam la nivel ridicat pe vremea aia.

12049304_983743121692828_6491178313042593131_n

7. Cât de greu ți-a fost să intri în pielea personajului?

Nu a fost atât de greu să înțeleg personajul și să îmi dau seama cum funcționează. M-au ajutat mult aici Nae, toți cei care au trecut prin adolescență, faptul că și eu eram aproape de vârsta personajului. Nu știu, simt că totul a decurs destul de natural, iar ce era mai greu se rezolva cumva, până la urmă.

8. Ce alt final ai fi vrut pentru Larisa?

Nu aș fi vrut un alt final pentru Larisa. Eu văd finalul ca pe un nou început. Tinerii au tendința să uite ce a fost greu și să încerce la nesfârșit, de parcă lumea e a lor. Un alt final nu ar fi reprezentat-o pe Larisa.

9. Ce trebuie să învețe fiecare fată de la Larisa?

Nu prea îmi dau seama ce poate să învețe fiecare fată de la Larisa, pentru că fiecare e diferit și își extrage din personaj ce are nevoie. Dar din punctul meu de vedere, de la ea poți să înțelegi că unele lucruri pot fi rezolvate și altfel, dar de obicei valul tinereții te face să acționezi de multe ori în viteză și pe moment. Poți să înțelegi că iubirea îți ia mințile orice ar fi, mai ales la vârsta aia. Iar mediul social e tare periculos dacă nu ai grijă să nu te absoarbă cu totul și să te facă să te schimbi pentru a fi acceptat.

10. Ce proiecte ai pentru viitor?

Momentan mă ocup de facultate și aștept să văd dacă apare vreun proiect nou în teatru sau film.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here