miercuri, mai 22, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzicăALTERNOSFERA – CONCERT-EVENIMENT ÎN SALA TRANSILVANIA

ALTERNOSFERA – CONCERT-EVENIMENT ÎN SALA TRANSILVANIA

     ALTERNOSFERA, una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock din Republica Moldova, vor susține un concert de proporții în Sala Transilvania din Sibiu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 mai 2022, începând cu ora 21:00.

    Cunoscută publicului din Sibiu datorită prestațiilor sale extraordinare de pe scenele marilor festivaluri de gen – ARTmania, FOCUS Festival, Alternosfera vor susține pentru prima dată după multă vreme un concert dedicat în exclusivitate fanilor trupei.

     Concertul care va avea loc sâmbătă, 7 mai 2022 în Sibiu este încărcat de o importantă notă personală, după cum a declarat trupa:

     De aproape două luni de zile, Sibiul a devenit #acasă pentru 3 dintre cei 5 membri ai trupei noastre. Așadar, un concert în acest minunat oraș care ne-a primit cu brațele deschise este modul nostru de a mulțumi oamenilor extraordinari pe care i-am cunoscut aici. Suntem obișnuiți să cântăm la marile festivaluri ale Sibiului – ARTmania, FOCUS Festival, însă un concert doar al nostru pentru publicul sibian nu am mai avut de mulți ani.  Pregătim un show de proporții pentru evenimentul din 7 mai, care va avea loc în Sala Transilvania.  Avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a pregăti toate detaliile însă sperăm că entuziasmul nostru să fie molipsitor și pentru prietenii noștri care ne ascultă J

Alternosfera te cheamă!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=552017352950714&set=a.335975547888230

Este știut faptul că prestaţia lor artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un etalon pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent 6 albume și un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se Orașul 511, Wamintirile, Ploile nu vin, Închisoarea albă, Două Eve, Mută, Haosoleum, Lucis, Epizodia.

 

Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 7 mai 2022 s-au pus în vânzare în rețeaua www.iabilet.ro.

https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-concert-alternosfera-75179

Primele 300 de bilete au un preț special – 80 lei. Tariful normal este 100 de lei iar în ziua concertului biletele se vor putea achiziționa la prețul de 120 lei.

Alternosfera : www.alternosfera.com
www.youtube.com/alternosferaofficial
www.facebook.com/alternosferahttp://instagram.com/alternosfera
https://music.apple.com/us/artist/alternosfera/1020614844

 

Alternosfera –  biografie

     Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 3 persoane din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru.

     În primii ani formaţia îşi caută tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistreaza primele demo-uri.

     Primul album, „Oraşul 511” a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

     Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar in toamna lui 2008 lansează EP-ul „Flori din groapa Marianelor”.

     Albumul „Virgula”, lansat in 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.

      Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia este inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul.

      Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlu pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii.

       „Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Mută”, sunt piese ce au fost difuzate în heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare în România al acestui album s-a încheiat printr-un concert-eveniment la București, în Turbohalle, unde Alternosfera a cântat în fața a peste 2 000 de fani.

      Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia esteEpizodia”. Albumul a fost lansat în 2013, în Ziua Internațională Pi (π), respectiv luna 3, ziua 14 (14 martie). Turneul de lansare al albumului a cuprins concerte în 12 orașe din România, încheindu-se cu primul concert al trupei la Arenele Romane, la care au participat peste 3.000 de oameni, Alternosfera fiind prima trupă de rock alternative românească care a strâns un număr atât de mare de spectatori la un concert propriu.        

     În octombrie 2015, trupa lansează la Arenele Romane un nou album – “Haosoleum”, care închide astfel tripticul ePIsodia.  Din acest album fac parte single-urile “Haosoleum”, “Cad fulgi”, “Dialog K” etc.

      “Arhitectul din Babel” este cel de-al șaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporții la Romexpo și cuprinde piesele „Lucis”, „Fântânile”, “Amanet” etc.

      Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un „etalon” pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent 6 albume și un EP. 

 

 

Alternosfera înseamnă:
Marcel Bostan – voce, clape
Marin Nicoara – chitara
Sergiu Aladin – chitara
Dumitru Costin – bass
Nick Russu – tobe

 

Pentru mai multe detalii:
Bianca Boitan-Rusu
PR Manager Alternosfera
0732.642.164.
bianca@alternosfera.com
www.alternosfera.com

Vă recomand și: Tinerii în Arenă – Drumul de la idee la succes în afaceri începe cu un program de mentorat

RELATED ARTICLES

Most Popular