X1 Soul poza 2Brașovenii de la Allview au lansat zeci de telefoane și tablete, dar și câteva modele de laptopuri, televizoare și boxe portabile, în ultimii 2-3 ani. Cel mai popular gadget comercializat sub acest brand este Allview P5 Alldro, care a înregistrat vânzări considerabile.

În 2013, pe segmentul telefoanelor, Allview s-a axat pe producerea de smartphone-uri tot mai performante, care să poată concura cu cele de nivel mediu sau chiar ridicat la acel moment, produse de Samsung, HTC sau LG. Specificul tuturor acestor modele constă în posibilitatea utilizării a două cartele SIM în același timp, toate fiind telefoane dual SIM. Allview surprinde de această dată prin modelul Allview X1 Soul, Single SIM, care este vârful de gamă al firmei românești.

Specificații

Allview X1 Soul are un design modern și plăcut. Telefonul rulează Android 4.2 Jelly Bean, dar vine cu o interfață personalizată. Are o grosime de numai 7.9 mm, la fel ca și Samsung Galaxy S4. Display-ul are o diagonală de 5 inch și o rezoluție foarte mare, full HD, mai precis 1920×1080 pixeli. Ecranul are aceeași rezoluție si aceleași dimensiuni ca și la Galaxy S4, însă diferă tehnologia, X1 având un display japonez IPS JDI. În plus, ecranul este protejat de Gorilla Glass 3. În concluzie, este foarte rezistent la zgârieturi și la un eventual impact mai dur.

Din nou regăsim o caracteristică similară cu modelul popular de la Samsung, și anume camera, care are aceeași rezoluție de 13 megapixeli. În schimb, camera frontală a gadget-ului românesc are 5 MP, comparativ cu 2 MP, cât are camera frontală a telefonului sud-coreean.

Procesorul este Quad Core și are frecvența de 1,5 GHz, model Cortex A7, astfel este cel mai performant telefon Allview și din acest punct de vedere. Memoria RAM este una foarte mare, de 2 GB, prin urmare, puteți lăsa liniștiți mai multe aplicații deschise simultan fără ca telefonul să se blocheze. De asemenea, procesorul grafic este unul bun. Dacă până acum, Allview avea un standard la ultimele smartphone-uri din ofertă și toate beneficiau de 4 GB memorie internă, cu posibilitatea atașării unui card, X1 Soul vine cu 32 GB memorie Flash, astfel puteți stoca foarte multe documente importante pentru voi: fotografii, melodii sau chiar filme.

La capitolul sunet, X1 stă foarte bine. Are integrat amplificatorul Yamaha, cunoscut de pe modelele anterioare Allview. În plus, vine și cu sistemul DTS, ce conferă sunetului o calitate superioară.

X1 Soul oferă o mulțime de funcții inteligente, prin Air Gesture. Un exemplu este Smart answer, prin care puteți accepta sau refuza un apel, mișcând în sus sau în jos mâna deasupra ecranului. Atunci când privirea nu mai este îndreptată către ecran, videoclipurile se opresc automat din redare.

La capitolul baterie, telefonul nu stă tocmai excelent, performanțele mari si multitudinea de senzori consumă destul de mult. Acumulatorul asigură o durată de până la 250 ore în regim de așteptare și până la 6 ore în regim de convorbire 2G.

Concluzie

Telefonul este foarte performant, are un design deosebit, și, deși este cel mai scump telefon din oferta Allview, este de departe și cel mai performant. Iar în magazine îl vom găsi la prețul de 1599 RON.

 

Redactor: Gabriel Necula

Sursă foto: voceatimisului.ro