Allview lanseaza simultan doua smartphone-uri performante

0
1147

AllviewViper_S_2

Am prezentat, la timpul potrivit, smartphone-ul Allview X1 Soul, precum și versiunea acestuia „în miniatură”, Allview X1 Soul Mini. Specificațiile acestora impresionează plăcut, ambele vin cu tehnologii proprii în privința acumulatorului și a display-ului, iar prețurile sunt cele corecte. După lansarea celor două produse de top ale companiei brașovene în octombrie, respectiv noiembrie 2013, precum și a altor două smartphone-uri de nivel mediu, de atunci și până în prezent, Allview nu se oprește aici. Aceștia se avântă și lansează alte două smartphone-uri, pe care le anunță la doar câteva zile distanță, unul cu specificații de nivel mediu spre nivel superior, iar celălalt intră direct în clasa premium.

Voi prezenta mai întâi produsul mai puțin performant. Allview V1 Viper S este o reeditare a unui alt model de succes, Allview V1 Viper. Noul model are un display de tip IPS OGS generos, cu diagonala de 5” și o rezoluție HD, mai exact 1280 x 720 pixeli, protejat prin tehnologia Gorilla Glass 3. Procesorul are aceeași frecvență ca și cel al lui Samsung Galaxy S3, 1,4 GHz și are tot 4 nuclee. Memoria RAM este de 2 GB, ca și în cazul celor mai performante modele cu Android existente. Memoria internă este de 16 GB și poate fi extinsă cu ajutorul unui card ce poate avea capacitatea de maxim 32 GB. La capitolul camere, telefonul punctează excelent, 13 MP pentru camera principală și 5 pentru cea frontală. Camera principală are Autofocus și filmează la rezoluție Full HD (1080p). Bateria are o capacitate de 2500 mAh și promite o autonomie rezonabilă pentru un terminal Dual SIM, de până la 9 ore în convorbire. Smartphone-ul rulează o versiune foarte nouă de Android, 4.3 Jelly Bean.

ViperS-poza-principala

Smartphone-ul este cu 1 mm mai gros decât V1 Viper, dar are un acumulator mai puternic, iar ca design seamănă mult cu primul model. Prețul de lansare este de 1.299 lei.

Să trecem la cel mai performant smartphone al brașovenilor, Allview X1 Xtreme. Din punct de vedere al specificațiilor, dar și datorită dimensiunilor, acesta poate fi considerat un „monstru” în sensul bun al cuvântului. Display-ul are o diagonală de 5,5”, ceea ce îmi amintește de Galaxy Note 2, care are un display de 5,55 inch. X1 Xtreme are o rezoluție a ecranului Full HD, 1920 x 1080 pixeli, iar tehnologia utilizată a acestui panou este cel puțin la fel de bună ca în cazul lui X1 Soul; chiar dacă densitatea de pixeli este ceva mai mică în cazul noului model, acesta impresionează în cazul celorlalte aspecte. Deși frecvența procesorului, 2,15 GHz, nu este cea mai puternică dintre cele întâlnite la cele mai performante smartphone-uri din lume, acest procesor quad-core este produs tot de Qualcomm, modelul fiind Snapdragon 800, iar acesta se regăsește în configurația lui Samsung Galaxy Note 3, LG G Flex sau chiar Sony Xperia Z1. Înainte de a fi anunțat oficial, în afară de Note 3, eu nu am văzut vreun telefon care să aibă 3 GB RAM, așa cum are X1 Xtreme. Proaspăt lansat, Samsung Galaxy S5 are o memorie RAM de doar 2 GB, comparativ cu Xtreme.

Acesta suportă 4G, ceea ce înseamnă trafic de date la viteză foarte mare, iar memoria internă este de 32 GB. Cele două camere impresionează prin rezoluțiile foarte mari, 16 MP cea principală, și din nou o rezoluție foarte bună pentru o cameră frontală, de 8 MP. Telefonul vine cu versiunea Android 4.2 Jelly Bean, iar acumulatorul are o capacitate de 2500 mAh și promite o autonomie de 540 minute în convorbire.

În afara specificațiilor de bază, X1 Xtreme are o serie de tehnologii inovative. Prețul anunțat la precomandă este 1.999 lei. Este o sumă mare, într-adevăr, dar pentru specificațiile prezentate mi se pare destul de corect, probabil va scădea în câteva luni cu aproximativ 10%.

Ambele produse marca Allview sunt interesante. V1 Viper S poate fi considerat un concurent direct pentru Samsung Galaxy S3 sau Huawei Ascend P6, iar X1 Xtreme pentru Galaxy Note 3 sau ce există mai performant pe piață în momentul de față. Și sunt puține modele care îl depășesc, eventual la unele capitole. Ambele modele au fost prezente la standul Allview din cadrul MWC Barcelona 2014.

Allview X1 Xtreme

Sursă foto: giulieta.info, allview.ro