După lansarea de acum o săptămână a smartphone-ului Allview V1 Viper i, cel de-al treilea V1 Viper al companiei românești, Allview ne surprinde cu un nou smartphone, Allview E2 Living.

86e2f6b58b

Specificații
Allview E2 Living are un display cu o diagonală de 4 inch, cu rezoluție 800×480 pixeli, de tip IPS LCD. Aceste caracteristici ale display-ului promit o experiență vizuală plăcută. Procesorul are două nuclee cu o frecvență de 1,3 GHz, iar memoria RAM este de 512 MB, caracteristici ce îl recomandă drept un smartphone entry-level, dar suficient de puternic pentru a rula diverse aplicații și jocuri, asta și datorită procesorului grafic Mali-400MP. Memoria internă este de 4 GB (aproximativ jumătate ar putea fi utilizați de sistemul de operare, Android 4.2.2 și de aplicațiile preinstalate), cu posibilitate de extindere cu ajutorul unui card microSDHC de până la 32 GB.
Camera principală are un senzor de 3,2 megapixeli și Led Flash. De asemenea, are o serie de funcții: detectare facială, fotografiere panoramică, detectare zâmbet, geotagging, filmare HD. Camera frontală are 0,3 MP și vine cu Smart Selfie mode, funcție cu ajutorul căreia primești indicații audio pentru autoportrete reușite.
Pe partea de conectivitate, telefonul suportă viteze de download de până la 21 Mbps , datorită conexiunii 3G HSPA+. Bluetooth, receptor GPS și Wi-fi sunt funcții prezente și în cadrul acestui smartphone. Smartphone-ul este Dual SIM, și are primul slot SIM normal, iar celălalt este de tip micro SIM.
E2 Living vine cu mai multe aplicații preinstalate, diverse teme, moduri de deblocare al ecranului, soft GPS Sygic, gratis pentru primele 30 de zile. Acumulatorul, deși are o capacitate mică, de doar 1350 mAh, oferă o autonomie rezonabilă, de până la 7 ore în modul convorbire.
Telefonul măsoară 9,5 mm în grosime și are un design plăcut și atipic în același timp, datorită celor două difuzoare frontale, dispuse deasupra și dedesubtul display-ului. Gadgetul are 120 g, fiind destul de ușor.

54d6348cf0

Concluzie
Prețul de lansare de 449 lei este unul acceptabil, după părerea mea. În această plajă de preț și specificații se mai încadrează încă două telefoane Allview, puțin mai ieftine, Allview A5 Smiley și Allview A5 Duo, dar și alte device-uri Dual SIM ce aparțin brandurilor concurente, Evolio, E-Boda sau Prestigio. Un design puțin mai special și o experiență audio interesantă poate conta în alegerea cumpărătorului.

Sursă foto: allview.ro