joi, mai 30, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipAlimentele care te ajută în sesiune

Alimentele care te ajută în sesiune

Vine sesiunea și deja începe să mă apuce panica, pentru că tot semestrul nu am băgat în seamă temele și proiectele profesorilor. Astfel, inevitabil, se întâmplă să am foarte puțin timp la dispoziție să recuperez și, implicit, să învăț pentru examene. Cred că mulți dintre studenți se află în situația mea, așa că am decis să scriu despre alimentele care ne îmbunătățesc memoria, pentru a putea asimila mai multe informații, într-un timp scurt. Nu știu cât de mult o să ne ajute cele pe care le voi înșira mai departe, dar nu strică să încercăm.

1. Nucile și semințele – eu sunt o mare amatoare de nuci, deci nu o să îmi fie foarte greu să le introduc în alimentație. Acestea au un conținut ridicat de vitamina E care, consumată frecvent, previne „degradarea” memoriei odată cu înaintarea în vârstă. Sunt necesare doar 30 grame pe zi de nuci, alune de pădure, fistic, caju, semințe de floarea soarelui, semințe de susan, de in, pentru a ne îmbunătăți capacitatea de memorare.

2. Avocado – despre acest fruct, nu pot spune că e mereu în coșul de pe masa mea. Fructele de avocado au grăsimi mononesaturate despre care se spune că sunt sănătoase pentru sistemul cardiovascular, iar o circulație bună lasă oxigenul să ajungă la celulele noastre cerebrale.

3. Cafeaua – îmi place cafeaua și aș fi în stare să o  beau și în miez de noapte, doar pentru gustul ei. Se pare că nu fac rău, pentru că este un excitant foarte bun pentru memorie și concentrare, chiar dacă acest beneficiu este temporar.

im-a-student-i-need-coffee

4. Ciocolata neagră – tot o plăcere de care ne bucurăm este ciocolata, care ne și ajută la examene. Aceasta conține cafeină, o substanță ce crește puterea de concentrare.

choc

5. Cereale integrale – se pare că și acestea au o influență pozitivă asupra memoriei noastre. Ovăzul, pâinea integrală, orezul brun îmbunătățesc circulația sângelui de care organele și, implicit, creierul, au nevoie.

Prin urmare, vă recomand să luați o pauză de la învățat și să mergeți să vă faceți aprovizionarea cu aceste alimente. Eu nu vă pot garanta un efect extraordinar asupra capacității de memorare, dar un lucru știu sigur: sunt alimente sănătoase, ce merită a fi incluse în stilul vostru de viață. Merită să încercați! Vă doresc multă baftă în sesiune și cât mai puține nopți albe!

Surse foto: smellslikegirl.wordpress.comhealinglifestyles.comlexissunshinecoast.com.

Mihaela Gidei
Mihaela Gideihttp://www.iqool.ro
Îmi place să mă descriu în puţine cuvinte pentru că sunt omul care tace şi face: curioasă, amuzantă, serioasă şi mereu "însetată" de lectură. Ah, şi motociclistă.
RELATED ARTICLES

Most Popular