marți, noiembrie 28, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleAlianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Uniunea Studenților din România...

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Uniunea Studenților din România sunt alături de Ucraina

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Uniunea Studenților din România (USR) și-au făcut public suportul față de Українська асоціація студентів – UAS (federația studenților din Ucraina), printr-o postare pe paginile oficiale de pe rețelele de socializare.

ANOSR este solidară cu studenții din Ucraina și condamnă cu totală fermitate actele de violență ce continuă să se desfășoare după mai bine de 30 de ore de la începerea atacurilor. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită autorităților române să „sprijine cu celeritate studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și trebuie să poată găsi refugiu și în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc”, conform paginii oficiale de Facebook, ANOSR.

USR îndeamnă toți studenții și tinerii să se alăture inițiativei civice ce au ca scop sprijinirea cetățenilor neajutorați ai Ucrainei. Aceștia lucrează împreună la o inițiativă comună de a crea o comunitate de sprijin pentru a promova pacea și umanitatea și a apăra drepturile fundamentale ale omului.

Pe această cale, ne dorim să fim parteneri cu autoritățile și să sprijinim poporul ucrainean. Conștientizăm împreună faptul că, în aceste momente, foarte multe familii sunt forțate să își abandoneze munca de o viață, neavând siguranța zilei de mâine. Aceștia se confruntă cu o tragedie de neimaginat, ce se soldează cu pierderi de vieți, familii dezbinate și răpirea sentimentului de pace, de securitate și de speranță. Ne dorim că toți cetățenii români, indiferent de locul în care se află, să fie alături de națiunea ucraineană care, în această dimineață, a înțeles încă o dată că lupta pentru identitate și libertate sunt un drum anevoios. În același timp, fiecare dintre noi a învățat că democrația este un privilegiu ușor de răpit, declară Uniunea Studenților din România pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: Uniunea Studenților din România

Aseară s-a organizat o manifestație de solidaritate în fața Ambasadei Ucrainei din București unde tinerii și-au arătat susținerea față de Українська асоціація студентів – UAS (federația studenților din Ucraina).

Sursă video: Casa Jurnalistului

„Masa Critică” este un proiect dezvoltat de către Uniunea Studenților din România și urmează să fie implementat în regim de urgență datorită războiului informațional al dezinformării active generat în interiorul Uniunii Europene.

În acest sens, Masa Critică va denunța canalele de dezinformare, va prezenta sursele guvernamentale pentru colectarea de informații, va ajusta știrile denaturate prezentate pe platformele de socializare, va facilita accesul persoanelor către surse credibile, verificabile și va transmite constant recomandări atât pentru informarea corectă cât și pentru diverse aspecte sociale, economice, istorice, de sănătate și politice benefice societății românești. O informare corectă va elimina vulnerabilitățile existente și ne va aduce mai aproape!, susțin membrii USR.

Bostan Oana-Florentina
Bostan Oana-Florentina
Sunt studentă în anul II în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, specializarea jurnalism. Născută în anul 2001 în Bucovina, iubitoare de natură și fotografie.
RELATED ARTICLES

Most Popular