„An apple a day keeps the doctor away”, așa zice o vorbă din popor. În 2018, însă se pare că nu mai este valabilă. De acum încolo se pare că vom spune: „A glass of beer a day keeps the doctor away”. Anumiți cercetători au descoperit că sportul este mai puțin eficient față de consumul de alcool în ceea ce privește reducerea riscului de a muri prematur.

Ați fi surprinși să auziți că s-a dovedit științific faptul că secretul longevității nu constă în a face sport, ci în a bea două pahare de bere sau de vin pe zi. Cercetătorii de la Universitatea din California au făcut un studiu pe 1700 de persoane, iar rezultatul este surprinzător pentru noi toți. (www.digi24.ro)

Cei care au băut două pahare de alcool pe zi și nu au făcut deloc sport, și-au redus riscul de a muri prematur cu 18%, în timp ce persoanele care au făcut mișcare timp de 15-45 de minute pe zi au redus riscul cu doar 11%. (www.digi24.ro)

Sursă:http://www.newair.com

Deși nu sunt o expertă, aș putea să spun de ce s-a ajuns la rezultatul acesta. Nu reprezintă o surpriză pentru nimeni  faptul că alcoolul aduce fericire, relaxează, destinde. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă, consumul de alcool se clasează pe locul doi în topul activităților care aduc fericire, imediat după sex.( http://adevarul.ro)

Un alt lucru pe care toți îl cunoaștem este că oamenii fericiți și optimiști au șanse mai mari de a trăi mai mult decât cei triști, pesimiști. Parcă rezultatul nu mai pare așa surprinzător, nu-i așa?

Ceea ce frapează însă la acest studiu este a doua parte, adică cea conform căreia sportul este mai puțin eficient. Să despicăm și de această dată firul în patru, ce ziceți?

Da, există oameni foarte pasionați de sport, cărora chiar le face adevărată plăcere să facă mișcare.

Pentru majoritatea dintre noi este însă destul de obositor și  de neplăcut, cel puțin așa cred eu. Ce ați prefera să faceți când ajungeți seara acasă după o zi lungă? Sa vă antrenați sau să vă relaxați cu un pahar de vin? Din această cauză, tind să cred că alcoolul câștigă din nou teren în fața sportului.

Desigur că interpretarea mea se bazează strict pe ceea ce cred eu, fără să am cunoștințe în domeniu, deci recomand a nu se lua drept literă de lege.

Cu toate că rezultatul acestui studiu este unul care ne bucură pe mulți, este sportul de neglijat? Să ne anulăm cu toții abonamentele la sală?

Tind să cred că răspunsul este NU. Deși poate părea tentant să uităm de sport și să consumăm alcool zilnic în speranța că ne vom prelungi viața, nu cred că aceasta este metoda corectă. Este dovedit științific că alcoolul îngrașă, aproape la fel de mult precum produsele fast food.  De asemenea, consumat în exces, alcoolul are efecte toxice asupra organismului. Totul trebuie consumat cu moderație.

Sursă: www.11058001md.wordpress.com

Avem nevoie de sport în viața noastră!

Pe lângă faptul că ajută la slăbit și la menținerea siluetei, mișcarea și exercițiile fizice au efecte benefice asupra sănătății. Luptă împotriva obezității, ajută la memorie, scade dependența de medicamente, scade riscul de îmbolnăvire de diabet, colesterol ridicat, boli cardiace, etc. Până și insomnia poate fi tratată prin sport sau mișcări fizice.

Prin sport se educă și stilul de viață și modul în care mâncăm. În momentul în care vom începe să resimțim beneficiile mișcării, vom simți nevoia de a deveni selectivi și cu ceea ce mâncăm. Vom renunța ușor, ușor la fast-food, la dulciuri sau la orice alt fel de mâncare nesănătoasă.

Sursă: www.northernnatalcourier.co.za

În urma acestui studiu, poate părea tentant să renunțăm la sport și să-l înlocuim cu două-trei pahare de alcool pe zi, dar este oare ce mai înțeleaptă decizie? Haideți să ne prelungim abonamentele la sală și să nu dăm buzna în magazine ca să ne cumpărăm vin sau bere. Ce ziceți?

Voi ce credeți despre aceste rezultate? Dar despre înlocuirea sportului cu alcool? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here