Pe data de 21 ianuarie, cafeneaua Alandala a transmis printr-un anunț postat pe pagina de Facebook că își va înceta activitatea.

Timp de aproape 3 ani, în incinta cafenelei s-a dezvoltat o comunitate creativă, unde artiști din mai multe domenii au putut să se exprime liber.

Pentru ei, Alandala a devenit o casă, care a găzduit numeroase vernisaje, spectacole de teatru, târguri, ateliere de colorat, de pictat, de art terapie și evenimente pentru cei mici.

Deși numeroasele controale venite la locație, inclusiv și cele efectuate după tragedia de la Colectiv, au confirmat funcționarea în legalitate a localului, Primăria Sectorului 2, fără să facă vreo vizită la locație, a decis să suspende activitatea Alandala, fără a da o motivație clară.

Totuși, Alandala nu vă spune adio, ci vă invită alături de ei să faceți parte din schimbare: schimbarea Alandalei, schimbarea Bucureștiului, schimbarea României.

Ne propunem să păstrăm locul ca și spațiu destinat exclusiv evenimentelor culturale.  De aceea am formulat această chemare: Save Alandala! care este mai mult decât o salvare a unei locații, o implicare activă pentru frumos și cultură și împotriva abuzurilor și a corupției.

Să ne susținem unii pe ceilalți pentru că, dacă vom cultiva încrederea, optimismul și valorile frumoase, vom câștiga în cele din urmă. Poate nu acum, dar la un moment dat vom trăi într-o societate în care nu se vor mai zdrobi proiecte frumoase pentru bunăstarea politicienilor și în care se va investi mai mult în cultură.

Împreună putem susține proiectele frumoase și putem dezvolta la rândul nostru comunități ce lucrează împreună pentru un București mai frumos, mai bun, mai colorat.

sursă foto: google.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here