AKUA NARU LIVE BAND, 29 Martie, The Silver Church

0
359

Akua Naru revine la București pe 29 martie, într-un show live alături de trupa Digflo, ca parte din turneul de promovare a noului album ”The Miner’s Canary”, cu sprijinul Wise Trumpets.

Artista neo-soul originară din Statele Unite aduce pe scena clubului The Silver Church energia sa muzicală captivantă, care prinde de această dată o nouă formă, dată de cel mai recent album, ”The Miner’s Canary”. Acest material discografic este inspirat de experiența culturii de culoare, explorată în profunzime de Akua Naru în timpul călătoriilor sale.Un geniu al hip-hop-ului feminin, Akua Naru a fermecat publicuri din întreaga lume cu poezia sa puternic îmbibată în manifesturi sociale, purtată pe aripile celor mai melodioase ritmuri de jazz, gospel, soul, blues și R&B.

Pe 29 martie, Akua Naru își dezlănțuie în mod natural super-puterile muzicale, intensificate pe scenă de instrumente ca tobe, clape, saxofon, flaut, bass, chitară și turntable, mânuite de membrii trupei Digflo.Spectacolul liric va fi completat din partea scenei locale deCristi Gherghely.

The Silver Church își deschide porțile la ora 19:00, iar biletele pot fi achiziționate în avansdin rețelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro la prețul de 45 de lei.

Akua Naru sau Latanya Hinton pentru apropiați a descoperit arta rimelor în primii săi ani de viață, obicei ce a devenit un talent indubitabil, cu un lirism profund, transpus în spectacole muzicale extraordinare. Povestea ei începe în New Haven, USA, iar călătoria vieții sale este povestită pe albumul de debut ”The Journey Aflame”. Un maiestru feminin al artizanatului cuvintelor, Naru a atras atenția oriunde a cantat, înregistrând experiențele sale și fuzionând genuri muzicale cu propriul său stil de hip-hop. Punctul de plecare a fost Philadelphia, călătoria continuând prin Africa de Vest, urmată de turnee prin China. Naru se stabilește însă la Köln, în Germania, pentru a crea muzică.

De la lansarea albumului ei de debut în ianuarie 2011, „The Journey Aflame”, Naru a reușit într-un timp scurt să se consolideze pe scenă drept un model pentru femeile din hip-hop. Despre album s-a scris în mai multe țări din lume, fiind considerat o contribuție reală la hip-hop-ul clasic de către critici de jazz și hip-hop, precum și de către cadre didactice universitare de la New York sau Moscova. Ajuns numărul unu în topurile radio din Statele Unite, single-ul „The World is listening”, produs cu ajutorul lui JR&pH 7 a fost cotat în top și de diferite posturi de radio naționale din Franța și Germania, dovedind exact ceea ce transmite, că lumea ascultă.

Naru a cântat alături de renumitul pionier afro beat, Tony Allen, a plecat în turneu alături de eclecticul grup de hip-hop Lords Of The Underground și a colaborat cu artiști ca Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Detroit MC Elzhi, Wax Tailor, Mic Donet, având și o apariție alături Tuneyards, Angelique Kidjo și Ahmir “Questlove” Thompson din legendara trupă The Roots.

Interpretarea de studio live a celor unsprezece piese de pe „The Journey Aflame”, ”Live & Aflame Sessions”, este lansată în 2012 sub labelul Jakarta Records. Albumul a fost filmat în timp real și interpretat de o echipă de 12 instrumentiști în legendarul studio Maarwegstudio2 din Köln.

În februarie 2015, Akua Naru lansează albumul „The Miner’s Canary”, inspirat de conversațiile profunde purtate cu Dr. Tricia Rose de-a lungul ultimilor doi ani despre experiența persoanelor de culoare în contextul american și nu numai. Titlul anunță metafora prin care albumul se dorește un experiment social, în analogie cu practica mai veche a minerilor de a lua cu ei în mină un canar, care își dădea duhul la cea mai subtilă scurgere de gaze letale, semn că era momentul ca ei să evacueze. Produs de Naru, albumul intră în profunzimile explorării conștiinței sociale, combinând genuri muzicale ca jazz, neo soul, blues, R&B și bineințeles hip-hop, dar  și o gamă deosebită de invitați, ca legendarul toboșar Bernard Purdie, trompetistul Christian Scott, Daru Jones, Ben L’Oncle soul și alții.

Îmbinând boom-ul clasic al sunetele de hip-hop, măiestria profundă a lirismului, rime sociale și muzicalitate uimitoare, nu este de mirare că Naru a acumulat recenzii excelente. Fiind asociată cu mișcări artistice și acte ca cele ale lui Lauryn Hill & The Roots 90, muzica și spectacolele ei sunt un omagiu pentru moștenirea lăsată de muzica soul, construind un puternic model pentru generațiile viitoare de artiști.

Website

Facebook Page

Instagram

Twitter

DETALII:

Data: Dumincă, 29 martie 2015

Ora: 19:00

Locație: The Silver Church Club

Adresă: Calea Plevnei nr. 61

Bilete: în avans – 45 de lei și sunt disponibile în rețelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro.

Faceboook Event 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.