Ayan Alexandru

Cazul bebelușului Ayan Alexandru a avut un imens impact în media. Oamenii s-au scandalizat fie din cauza sistemului medical, fie pentru că acest copil în vârstă de numai 7 luni trebuie să se confrunte cu o boală atât de grea sau din cauza arhicunoscutului motiv: „Așa e la noi în România”.

Într-o asemenea situație critică, însă, este necesar să le reamintim tuturor ceea ce contează cu adevărat. Un micuț se luptă în spitale cu o boală numită amiotrofie spinală. Simptomele au fost sesizate de mamă copilului. Asistentă medicală, doamnă Andreea Auner Suciu nu s-a lăsat convinsă de primii medici cărora le-a spus că ceva este în neregulă cu bebelușul său și care au asigurat-o că nu are motive de îngrijorare reale. Observând că Ayan Alexandru „nu își mișcă piciorușele nu își întoarce capul”, mama a pornit o investigație.
La Cluj-Napoca medicii au reușit să pună un diagnostic: amiotrofie spinală. Această boală afectează neuronii din măduva spinării și din trunchiul cerebral. Astfel scade forța musculară a pacientului, iar în timp mușchii se atrofiază.
Însă problemele erau departe de a lua sfârșit pentru micul Ayan Alexandru. Cu sistemul imunitar la pământ, bebelușul s-a îmbolnăvit de pneumonie, iar în timp această s-a extins la ambii plămâni. A fost transportat de urgență la Târgu Mureș unde analizele au arătat că starea lui se agrava din ce în ce mai tare. Pe lângă amiotrofie, pneumonie și insuficiență respiratorie, Ayan Alexadnru contactase în spitale două bacterii: piocianic și klebsiela.

Singura speranța a lui Ayan Alexandru este să ajungă în Franța unde i-au fost deja trimise actele. Însă drumul său nu se oprește acolo. Odată ajuns în Franța, familia are nevoie de 30.000 de euro pentru tratamentul pe care statul român nu îl decontează.

Donații pentru Ayan Aexandru se pot face prin 3 modalități:

Direct în contul mamei, Suciu Auner Andreea

*CONT LEI: RO70RNCB 0233114475770001 (BCR)
*CONT EURO: RO41RNCB 0193 1144 7577 0001
*Cod SWIFT: RNCBROBU (pentru transferuri din străinătate).

-Dacă aveți o firmă și aveți profit, puteți redirecționa 2% din impozitul pe profit către Asociația Mâini Unite, reprezentată prin Ana-Maria Micu, care ajută familia: * CONT RO37 RZBR 0000 0600 1456 4956, deschis la Raiffeisen Bank Sibiu.

-Puteți să vă alăturati bazarului umanitar, să vindeți și/sau să cumpărati produse, iar toți banii care vor fi strânși prin intermediul paginii create pe Facebook vor merge către Ayan Alexandru.

Sursă foto: facebook.com/groups/434948486893832/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here