vineri, martie 29, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipAirBnb îşi reduce forţa de muncă cu 25% ca urmare a crizei

AirBnb îşi reduce forţa de muncă cu 25% ca urmare a crizei

AirBnb, platformă online destinată închirierilor de locuinţe în întreaga lume, îşi reduce forţa de muncă prin concedierea a 25% din angajaţi. Astfel, din totalul de 7500 de angajaţi, aproape 1900 trebuie să părăsească AirBnb. Cauza o reprezintă blocajului care s-a format în industria travel, ca urmare a crizei coronavirus.

Compania este grav afectată în 2020, CEO Brian Chesky anunţând într-un memo intern că se prevăd venituri foarte mici pentru acest an. Scăderea ar reprezenta jumătate din câştigurile raportate în 2019. Conducerea a decis să facă schimbări fundamentale pentru a realiza o strategie de afaceri mai concentrată şi a reduce costurile.

Airbnb, înființat în anul 2008 de antreprenorii Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, la San Francisco a avut încasări anuale de 2,6 miliarde de dolari.  Acesta este un exponent al curentului start-upurilor de economie colaborativă. Persoane private își pun, pe termen scurt,  proprietățile la dispoziția celor care au nevoie, conform Startup Cafe.

Cum va gestiona AirBnb reducerea de personal

Totuşi, cei care vor rămâne fără loc de muncă nu sunt lăsaţi cu ochii în soare. Compania le oferă salarii compensatoare pentru 4 luni şi asigurare medicală pe o perioadă de un an. Pe lângă acestea, AirBnb le va răscumpăra accelerat acțiunile pe care le au în companie ca stock options.

CEO-ul Brian Chesky a mai anunţat că angajaţii care sunt nevoiţi să părăsească AirBnb sunt conectaţi cu noi oportunităţi privind locurile de muncă. Aşadar, Compania lansează un website care va pune la dispoziţie noi locuri de muncă. Totodată, angajaţii care rămân îi vor ajuta să îşi găsească job-uri. Acestora li se mai oferă 4 luni de servicii de carieră prin intermediul companiei RiseSmar, specializată pe tranziţii şi plasamente. Şi în final, cei care părăsesc AirBnb vor păstra laptop-urile Apple ale companiei.

Potrivit Airbnb, proprietarii care au închiriat locuințe pe platforma online au avut venituri de 80 de miliarde de dolari. Acestea în perioada 2008, de la înființarea platformei, până în 15 septembrie 2019.

RELATED ARTICLES

Most Popular