Ai între 18 și 21 ani? Călătorește gratuit prin toată Europa! S-au deschis înscrierile pentru DiscoverEU.

0
365
DiscoverEU

Dacă ești născut între între 1 iulie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2003 (inclusiv) și ai cetățenia uneia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană, DiscoverEU te ajută să explorezi toată Europa, complet gratuit, cu trenul. Astăzi, 12 octombrie, au început înscrierile, urmând ca acestea să se încheie marți, 26 octombrie 2021, la ora 12:00.

Ce înseamnă asta?

Vei lua parte la experiențe inedite de călătorie, vei întâlni oameni de pe tot continentul, vei descoperi diversitatea Europei și, cel mai important, îți dai un boost de încredere și îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența și deschiderea către alte culturi.  

Ce trebuie să faci?

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii pe platforma DiscoverEU, să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului, iar mai apoi să răspunzi la un quizz.

Dacă vei fi selectat, vei primi un permis de călătorie cu trenul gratuit, și îl vei putea folosi cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2022 și 28 februarie 2023

Ce este DiscoverEU?

DiscoverEU este un program lansat de Comisia Europeană în 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European. Inițiativa promovează o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici de până în 4 persoane. Aceasta oferă tinerilor de 18 ani șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană.

În perioada 2018-2019, 350.000 de candidați s-au înscris pentru un total de 70.000 de permise de călătorie disponibile. Edițiile următoare au fost amânate din cauza pandemiei.

Amintim că în 2019, peste 500 tineri cu vârsta de 18 ani din România au fost selectați pentru a primi permise de călătorie #DiscoverEU.

Participanți care nu se cunoșteau până atunci au intrat în contact pe platformele de comunicare socială, au făcut schimb de informații sau au oferit sfaturi privind atracțiile locale, au format grupuri pentru a călători dintr-un oraș în altul sau au locuit acasă la alți participanți.


Înscrie-te aici: DiscoverEu

Află mai multe detalii de aici: Informații DiscoverEu