sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSMETROREX a solicitat ajutorul ISU pentru a gestiona aglomerația de la metrou

METROREX a solicitat ajutorul ISU pentru a gestiona aglomerația de la metrou

Bucureștenii au ales, în ultimele zile, aglomerația de la metrou în locul celei friguroase din autobuze, tramvaie și troleibuze. Numărul extrem de ridicat de călători a solicitat însă deplasarea unor echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) la fața locului.

Metrorex s-a mai confruntat cu o situație similară în toamna anului trecut. Atunci, mai mulți oameni au acuzat probleme de sănătate cauzate de aglomerația de la metrou. Însă, pentru a evita o altă potențială criză, compania a decis să ceară ajutor.

Astfel, echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) s-au deplasat astăzi la mai multe stații de metrou. Intervențiile au avut loc după înregistrarea unui număr îngrijorător de călători pe peroane, fapt surprins și în numeroase filmări și poze postate pe Facebook.

Pe aceeași rețea socială, ISU București-Ilfov a făcut următorul anunț:

LA NIVELUL UNOR STAȚII DE METROU AM SESIZAT EXISTENȚA UNUI NUMĂR RIDICAT DE CĂLĂTORI, AFLAȚI PE PERON, ÎN AȘTEPTAREA TRENURILOR.
ACEASTĂ SITUAȚIE POSIBIL GENERATOARE DE SITUAȚII DE URGENTĂ A IMPUS CA ISUBIF SĂ DEPLASEZE ECHIPAJE ÎN TEREN, PENTRU EFECTUAREA UNEI RECUNOAȘTERI, LA NIVELUL STAȚIILOR UNIRII 1-2, VICTORIEI 1-2, UNIVERSITATE, GARA DE NORD, NICOLAE GRIGORESCU, DRISTOR 1-2.
LA STAȚIILE DE AMPLIFICARE DIN INCINTA METROULUI SUNT TRANSMISE FRECVENT MESAJE DE ATENȚIONARE, ÎN ATENȚIA CĂLĂTORILOR, ÎN VEDEREA EVITĂRII SUPRAAGLOMERĂRII.
ÎN ACEST MOMENT, ÎN STAȚIILE MENȚIONATE NU MAI EXISTĂ UN FLUX RIDICAT DE CĂLĂTORI.

Totuși, luând în considerare condițiile meteo anunțate, oamenii încă sunt îngrijorați de ce ar putea să se întâmple în continuare. Stratul de zăpadă este încă mare, iar temperaturile scăzute nu par a indica dispariția lui prea curând.

Între timp, pentru a asigura siguranța, Metrorex își roagă călătorii să permită închidererea ușilor de acces. De asemenea, le cere să nu se mai îmbulzească, deoarece tocmai blocarea acestora va duce la întârzieri ale garniturilor de metrou.

sursă foto: arhivă personală Clara Bella

Anca Andreea Pavel
Am sfidat orice clișeu și am ajuns pană la final să fiu originală și unică, sau cel puțin așa îmi place să cred. Da' prietenii mei zic că-s relativ de treabă.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular