Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 2 martie 2016, ora 17.00, la evenimentul anual prin care evocăm amintirea și personalitatea Agathei Bacovia (1895-1981), care va avea loc la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63).

Anul acesta vă propunem un eveniment inedit, care pornind de la marcarea a 122 de ani de la nașterea Agathei Bacovia, printr-o prezentare introductivă care îi va pune pe cei doi soți sub semnul iubirii, realizată de muzeograful casei memoriale, Lelia Spirescu, va propune un proiect pilot, ce urmează a fi lansat în toamna acestui an. Astfel, vă invităm la un recital de vioară și violă, susținut de interpreții Dan Schor (vioară) și Andra Lucia Andrei (violă), însoțit de prezentări teoretice a instrumentelor pregătite de Dan Schor.

Evenimentul face parte dintr-un program amplu în lucru, Educație muzicală la casele memoriale, prin care Muzeul Național al Literaturii Române, prin intermediul caselor memoriale, își propune ,pe de o parte, diversificarea activităților de promovare a patrimoniului muzeal deținut, iar pe de altă parte, încurajarea, prin implicarea sa activă, la modernizarea metodelor de predare a literaturii și artelor în instituțiile școlare din București printr-un discurs interdisciplinar. Pretextul de la care pornim: vioara lui George Bacovia, aflată în patrimoniul MNLR, și pasiunea poetului pentru muzică clasică. Programul urmează a fi derulat și implementat pe parcursul anului școlar 2017-2018, iar în această fază invităm reprezentanți ai școlilor și liceelor din București, profesori și elevi deopotrivă, să ni se alăture în vederea lansării proiectului pilot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here