Afla cum te pot ajuta promisiunile pentru Noul An, chiar daca nu le pui in aplicare…

0
237

În preajma sărbătorilor de iarnă suntem obișnuiți să ne trecem în revistă realizările din anul ce se încheie, dorințele pentru cel ce începe și binecunoscutul la anul vreau să schimb ceva.

Untitled

De unde ideea de schimbare și mai ales, ce șanse reale are noul eu pe care ni-l imaginăm?

De la banalele promisiuni până la planuri concrete, cu toții am gândit ceva nou pentru 2014. De unde vine abundența de motivație din această perioadă și, cel mai important, unde dispare ea atât de subit?

Ei bine, de cele mai multe ori schimbarea este întâmpinată, de cei mai mulți dintre noi cel puțin cu sfială, dacă nu chiar teamă. Asta pentru că noul ne este necunoscut și ne crează un sentiment de nesiguranță atunci când este vorba de schimbări majore. De asemenea, schimbarea reprezintă un efort în plus față de activitățile rutinate si confortabile, chiar dacă acesta poate contribui la îmbunătățirea stilului nostru de viață.

Așadar, la ce folos să nutrim planuri și speranțe pentru noul an, dacă motivația din jurul acestora se va spulbera mai curând decât șirul de artificii ce marchează trecerea dintre ani?

1. Pentru a ne cunoaște pe noi înșine!

Prin simplul fapt că verbalizăm sau doar conștientizăm ceea ce am vrea să schimbăm în viața noastră, ne ajută să ne facem o idee mult mai clară asupra stării noastre de spirit. Dacă motivația pentru un stil de viață sănătos apare, chiar și pentru scurt timp, este evident faptul că nu ești în totalitate mulțumit cu ceea ce ai acum.

Când vine momentul în care trebuie să pui în practică, apare sentimentul de delăsare, fie că e vorba de mersul la sală săptămânal, sau pregătirea unei cine sănătoase în detrimentul fast food-ului cu care te-ai obișnuit.
Aici se face diferența între cei care rămân cu planurile și frustrarea, versus cei care se țin cu dinții de programul/promisiunile făcute. 

2. Pentru a depăși rutina zilnică

Îți amintești ce ai simțit ultima dată când ai descoperit ceva nou? Fie că a fost vorba de o carte bună, o nouă cafenea în cartierul tău sau un nou loc de vacanță în care să evadezi.
Imaginează-ți măcar pentru o clipă, că vei avea posibilitatea de a descoperi un nou eu. Unul care este mai sănătos și mai plin de energie de pe urma seriilor de alergări de dimineață, unul care nu se mai trezește cu groaza de a merge la birou. De exemplu, poți petrece mai mult timp cu familia și persoanele apropiate, vei constata cum uimirea și zâmbetele lor se vor răsfrânge asupra ta.

Și dacă un corp mai sănătos, bucuria celor dragi sau simplul fapt de a nu mai aștepta finalul programului de lucru ca pe ultima gură de aer nu sunt suficiente pentru a menține motivația, explorează în continuare, posibilitățile sunt infinite.

Articolul integral îl puteți citi pe SmartDreamers.com