Te-ai gândit ce înseamnă să fii untern la cea mai bună agenție de PR din România, desemnată numărul 1 la două ediții consecutive BIZ PR Awards? Câți dintre voi căutați noi oportunități de dezvoltare personală și profesională într-un mediu cât mai confortabil? Iar dacă se mai adaugă la descriere cuvinte precum: creativitate, libertate de exprimare, fără mers la birou, aventură, spontaneitate, zici că pare desprins de realitate. Dar iată că, agenția GolinHarris București, oferă tinerilor șansa de a face parte din cea mai bună companie de consultanță în domeniul comunicării, a cărei scop este de a-și depăși continuu propriile performanțe și de a impune standarde tot mai inalte, oferind noi oportunități de creștere pentru angajați și companie.

Mai jos, am stat de vorbă cu Alin Gabriel Grămescu, untern la Golin, din noiembrie 2015, pentru a ne satisface curiozitatea legată de ceea ce pare a fi cel mai cool job din lume, în care ești plătit să NU vii la birou și să îți testezi singur limitele creativității.

1. Cum ai ajuns să participi la untershipul din cea mai bună agenție de PR din România?

Hehe! Stăteam așezat pe pat și dădeam scroll în feed-ul cu pagini. Am obiceiul de a căuta în fiecare zi oportunități noi. Nu cred că era miercuri spre joi, dar știu că atunci când am citit titlul anunțului ,,Golin plătește tinerii să NU vină la birou în cadrul programului de anti-internship: THE UNTERNSHIP”, m-am ridicat, m-am învârtit puțin prin cameră, am zis ,,Mamă, asta e!” și m-am întors la laptop, rugându-mă. Mă rugam să fie o competiție cu jurizare. Și a fost!

unternship-176-2

2. De ce crezi că te-au ales pe tine pentru a ocupa rolul de untern?

Hmm! Poate că le place și lor laptele. Glumesc!

Mi-am dorit să fiu eu primul untern din România și cred că dorința aceasta m-a îndemnat să fac lucruri în plus.

M-am înscris în competiție cu un blog: uternshipulmeu. Mi-am realizat singur producția pentru videoul de prezentare (2 biciclete, 4 capre, 9 baloți de fân, 10 litere făcute din lemn, un proiector și un pepene) și la proba finală am desenat Arcul de Triumf împreună cu 10 bucureșteni.

Am avut un mindset (,,It’s not over until I win”) care m-a îndreptat către soluții noi și, pentru că proba finală era contracronometru, am alergat… mult.

Dar e posibil să le placă și laptele…

alin-gramescu-cover-8003. Pentru cei care încă nu au auzit de acest stagiu de practică, ce ne poți spune despre el?

Imaginează-ți că, timp de trei luni, Golin te plătește să îți iei lumea în cap, să improvizezi, să experimentezi. Imaginează-ți că nu ai voie să mergi la birou. Gata, te las să-ți imaginezi.

4. Ce activități desfășurați în perioada untershipului?

Am început Unternship cu un val pe care l-am făcut împreună cu studenții din primul an. Apoi am intrat în direct la radio. Cumva, am vrut să simt cum e să ,,locuiești” pe străzi (homeless pentru 24 de ore), să nu auzi, să nu vezi, să nu vorbești. Sunt multe experimente pentru Unternship, dar am căutat să învăț și lucruri noi. De exemplu, acum știu să pronunț numele orașului Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

#cityname

5. Care a fost cea mai mare provocare a ta, ca și untern?

Următoarea. Întotdeauna este următoarea. Am să gust din cel mai iute ardei din lume. Ca să empatizezi cu mine, îți spun că un ardei iute are între 100 și 500 SHU (Scoville Heat Units), în timp ce Carolina Reaper are 1.569.300 SHU. Și uite așa, încă un român o să ajungă în spațiu.

6. Ce planuri ai după încheierea untershipului?

Vreau să particip la Mobile World Congress și apoi să testez, pentru prima dată, un scaun din biroul celor de la Golin.

7. Povestește-ne cea mai tare experiență pe care ai avut-o?

Cred că aș alege un moment din Homeless. Eram în Parcul Izvor și nu îmi venea să cred că am dormit aproape o oră într-o căsuță din care ieșea un tobogan. În fața mea, în celelalte căsuțe, dormeau 6-7 oameni fără adăpost. În spate, prin geamul căsuței, vedeam Casa Poporului. Când am plecat de acolo mă gândeam că, în urmă cu 12 ore, dormeam într-un pat, aveam căldură, visam frumos și nu știam că peste drum de mine sunt atâția oameni care dorm sub cerul liber. Acum știu.

8. Cum e să stai o săptămână deconectat de tot ceea ce înseamnă telefon, laptop și internet?

E plictisitor. E derutant. E plumb. Asta în prima zi. Apoi am început să meditez, să caut soluții. După o săptămână de Digital detox pot spune că sunt mai atent la clipa de acum. A! Și mi-am format un obicei productiv: îmi notez cinci idei înainte să dorm și cinci idei atunci când mă trezesc.

9. Ce este Elevator?

Adevărul e că mi s-a cam luat de snackable content românesc și, în disperarea mea, am început să studiez problema. Eu am ceva cu vloggerii (#farăgeneralizare) pentru că, din punctul meu de vedere, propagă prostia și nu își merită statutul. După un research bun și după câteva zeci de idei, m-am decis să devin unvlogger. Nu am dicție, nu am talent și nici nu vreau să stau cu spatele la vreun perete, dar vreau să provoc România.

Elevator (ELEVATÓR –  adj. Care servește pentru a ridica) este o idee de proiect dezvoltată în Unternship. Mai lucrez puțin la the tone of voice și încep. Primul episod apare acum, în februarie.

#elevator

10. Cu ce alte idei urmează să ne surprinzi?

Hehe! Cu idei lucrez acum. Sunt într-un experiment pe care l-am numit ,,Brainstorming”. Mi-am propus ca într-o singură zi să generez 365 de idei (cât pentru un an întreg). Am început cu 30 pe zi, am crescut la 60, apoi la 90. Acum am ajuns la 189 de idei într-o singură zi. Dacă o să-mi iasă experimentul, vedeți pe unternshipulmeu.

Sursa: arhiva personală

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here