Află care sunt cele mai sănătoase fructe

0
845
Află care sunt cele mai sănătoase fructe

Află care sunt cele mai sănătoase fructe

Vitaminele sunt necesare organismului tot timpul anului, iar primăvara cu atât mai mult, deoarece după sezonul rece ne confruntăm cu o stare de oboseală nejustificată, lipsă de energie, dureri de cap, somnolență sau insomnie. Cu toții știm că fructele sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine. Cu toate acestea, este foarte important să știm și care dintre acestea ne aduc mai multe beneficii organismului nostru. Iată o listă cu cele mai sănătoase fructe și beneficiile acestora:

1. Bananele

Bananele sunt bogate în potasiu, vitamina B6 și acid folic. Acidul folic este benefic creierului, iar potasiul ajută la scăderea presiunii arteriale și protejează inima și plămânii.

Imagini pentru banane farmaciata.ro

2. Avocado

Avocado conține o cantitate foarte mare de vitamina E și mult acid folic. Acest fruct ajută la menținerea nivelului colesterolului, dar și la protejarea inimii și sistemului imunitar.

Imagini pentru avocado farmaciata.ro

3. Merele

Merele conțin o cantitate mare de fibre și vitamine (A, B1, B2, C). Aceste fructe te pot ajuta să previi cancerul, diabetul și țin astmul sub control. De asemenea, merele pot fi o alternativă eficientă de curățare a dinților după masă.

Imagine similară

Stiați că aroma merelor vine de fapt din coajă? Data viitoare când mănânci un măr, nu îl decoji şi astfel te vei bucura de toate vitaminele care se găsesc în coajă, plus aroma sa delicioasă.

4. Strugurii

Strugurii sunt fructele ce conțin resveratrol, un antioxidant care ajută organismul să lupte cu bolile de inimă, reduce presiunea arterială și previne formarea de celule canceroase. De asemenea, strugurii sunt și o sursă foarte bogată de magneziu.

Imagini pentru struguri farmaciata.roStiați că strugurii pot ajuta la stagnarea, chiar și micșorarea tumorilor?

5. Kiwi

Kiwi conține foarte multă vitamina C, chiar mai multă decât lămâia, vitamina E, magneziu și potasiu. Toate proprietățile sale ajută la menținerea unei stări de sănătate echilibrate.

Imagini pentru kiwi

6. Ananasul

Ananasul este o sursă foarte bogată în fibre. De asemenea, el conține și magneziu, calciu, fier și bromelina, o enzimă cunoscută pentru faptul că ajută la scăderea în greutate. Ananasul ajută și în procesul de digestie, dar și în lupta împotriva cancerului și accelerează chiar și procesul de vindecare al rănilor.

Imagini pentru ananas farmaciata.ro

sursă info: divahair.ro

sursă foto: farmaciata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.