Aer de weekend: pentru ce să ne ridicăm din pat?

0
51
Photo by Adrian Swancar on Unsplash

Vremea s-a răcit destul de brusc și ieșitul din casă devine tot mai dificil. Printre cursuri sau/ și job, se strecoară greu momentele libere, în care e mai bine să stai la cald, în intimitatea casei tale. Dacă timpul nu-ți permite în general să mai stai și în oraș, să ieși la vreun eveniment sau un film bun, poate weekendul e momentul oportun. Unde poți să ieși în weekendul 18-20 noiembrie?

Târgul de Crăciun, Cluj-Napoca

Dacă ești adeptul sărbătorilor de iarnă și te încântă atmosfera care vine la pachet cu ele, te poți bucura de un pahar de vin fiert, colinde și o sesiune de cumpărături la căsuțele din Piața Unirii din Cluj. Vineri, 18 noiembrie, la ora 19, are loc deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca.

Organizatorii au pregătit, pentru cei mici și cei mari, diferite activități în cadrul acestui eveniment. Te poți plimba cu Tramvaiul lui Moș Crăciun, care va fi activ după-amiaza și seara, pe linia 101, ruta Gară-Bucium. Dacă vrei să imortalizezi și momentele cu familia sau cu prietenii, locul preferat pentru asta este Căsuța lui Moș Crăciun. De asemenea, te poți delecta cu sesiuni de muzică live. Printre artiștii anunțați sunt Voltaj, Direcția 5, Iuliana Beregoi sau Școala de Muzică The Beat. Pentru mai multe detalii, poți accesa evenimentul de Facebook.

Nu ajungi în weekend? Nicio problemă. Târgul se va desfășura pe o perioadă de 45 de zile, între 18 noiembrie și 31 decembrie.

Satul vine la oraș, Cluj-Napoca

Strada Potaissa prinde viața din nou în acest weekend. Îți poți face cumpărăturile cu o varietate de produse de sezon, de la producători locali între 19 și 20 noiembrie.

Dulcea ei răzbunare, Cinema Victoria, Cluj-Napoca

Aglomerația te consumă prea mult, iar bateriile tale sociale se termină repede? Duminică, 20 noiembrie, ora 17:30, la Cinema Victoria are loc o proiecție unică a filmului Dulcea ei răzbunare (Lady Vengence), a regizorului Park Chan-wook. Acest film a câștigat premiul Little Golden Lion la Festivalul de la Veneția în anul 2005.

Proiecția are loc în cadrul evenimentului Portret de regizor: Park Chan-wook, cu ocazia celui mai nou film care are avanpremiera pe 17 noiembrie: Decizia de a pleca (Decision to leave) la Cinema Victoria. Filmul se va lansa în cinematografe abia în februarie 2023.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Cinema Victoria. Trailerul îl poți viziona mai jos:

Fokus Fassbinder, Cinema Victoria, Timișoara

Începând cu 16 noiembrie, până pe 20 noiembrie, la Cinema Victoria Timișoara, au loc proiecții ale celor mai apreciate filme în regia lui Rainer Werner Fassbinder, marcând 40 de ani de la moartea sa.

Vineri, 18 noiembrie, la ora 18:00, se proiectează filmul Căsătoria Mariei Braun (1979), cu Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch și Ivan Desny. Filmul este reprezentativ pentru modul în care a fost văzut Noul Cinema German în străinătate. Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:00, poți vedea Copilul Teribil (2021) în regia lui Oskar Roehler.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al Cinema Victoria Timișoara. Iar trailerul pentru Căsătoria Mariei Braun aici și Copilul Teribil aici.

*Bonus: dacă nu vrei să ieși din casă pentru că e frig și întuneric afară, începând cu de 18 noiembrie, The Sims 4 poate fi descărcat gratuit de pe platforma EA Games.