În perioada 9-10 Mai 2014, AEGEE-București organizează QUEST-iunea București, un eveniment dedicat studenților pasionați de comunicare. Inițiat de Asociația Studenților Europeni AEGEE-București, evenimentul își propune creșterea interesului tinerilor pentru obiectivele turistice din orașul în care locuiesc, precum și crearea unei rețele de studenți pasionați de descoperirea Bucureștiului.

Poster QB9 pentru postariScopul proiectului este acela ca participanții să învețe interactiv lucruri inedite despre oraș, obținându-se astfel și o promovare a obiectivelor capitalei, întărirea imaginii acesteia ca oraș european și conturarea unei idei despre evoluția orașului și a problemelor ce se regăsesc în acesta.

Toți studenții interesați de acest proiect sunt invitați să completeze formularul de înscriere – https://docs.google.com/forms/d/1DR0CQOv9DEMurs87p8Fnp7n3vCgJKLRBVyjASvYkGFo/viewform de pe pagina oficială de facebook AEGEE București (https://www.facebook.com/aegeebucuresti) până la data de 2 Mai, la ora 23:59.

Participarea la eveniment va fi posibilă în urma achitării unei taxe de 10 RON.

Participanții vor beneficia de workshop-uri cu tematică culturală/urbanistică/fotografie. În prima zi a proiectului, vineri, 9 mai, vom avea  un workshop pe fotografie cu tematica „Fotografia în mișcare” susținut de Andrei Cojan, și un training cu tematica „Invățare prin mișcare” susținut de Per Markussen. Cea de-a doua zi va incepe cu o frumosă prezentare: „Bucureștiul de ieri și de astăzi” susținută de Cristian Radu. Ziua continuă cu concursul  pe echipe, în care participanții vor dezlega ghicitori ce îi vor conduce la găsirea unor obiective turistice/clădiri vechi din Bucureștiul de ieri și de astăzi. Pe traseu vor avea de îndeplinit și task-uri suplimentare (fotografiere, găsirea unor indicii) și vor fi supravegheați de membri ai echipei organizatorice.  La final, se va realiza un clasament și vor fi premiați toți membrii echipei câștigătoare.

Prima ediție a proiectului QUEST-iunea București a avut loc între 17-18 mai 2008. Aceasta s-a dovedit a fi un succes datorită interesului, entuziasmului si implicarii active a participanților, atât în cadrul conferințelor, cât și în cadrul workshop-urilor.

AEGEE este cea mai mare asociație studențească interdisciplinară din Europa, non-profit și non-guvernamentală, independentă din punct de vedere politic, înființată în București în 1997. AEGEE-București se numără printre cele peste 200 de antene (filiale) din 40 de țări europene, AEGEE înregistrând aproximativ 13 000 de membri. Credem în valori europene precum comunicarea, mobilitatea și integrarea studenților, dezvoltate într-un cadru bazat pe cooperare, toleranță și respect reciproc.