Când news feed-ul de la Facebook îți este invadat de „Am început studiile la..”, atunci poți fii sigur că perioada admiterii s-a încheiat. Toți am fost asaltați de astfel de postări săptămâna aceasta, deci.. ADMITEREA A LUAT SFÂRȘIT! Cel puțin sesiunea de vară.. În toamnă vom mai fi bombardați de acest gen de postări, însă mult mai puțin.

Să privim, totuși, partea plină a paharului. Facebook ne ține mereu la curent cu preferințele tinerilor și cu tendințele pieței. Lucrurile nu s-au schimbat semnificativ față de anul trecut, facultățile și universitățile alese de tineri fiind aceleași în ceea ce privește Bucureștiul.

Universitatea Politehnica din București este prima în topul universităților bucureștene. În cadrul acesteia, cei mai mulți tineri se orientează spre Facultatea de Automatică și Calculatoare, dar și spre cea de Electronică și Telecomunicații. Rezultatele admiterii nu sunt făcute publice, candidații trebuind să se logheze pe site prin intermediul CNP-ului. Având în vedere dificultatea examenului scris (matematică și fizică), candidații acestor facultăți au fost, mai mult ca sigur, pregătiți.

La distanță mică, Academia de Studii Economice se situează pe plan secund. Aceasta oferă multe programe de studiu în limba engleză, destul de apreciate de tineri. Cele mai căutate facultăți din cadrul ASE sunt:

  • Cibernetică (9,73 – ultima medie buget/ 9,50 – ultima medie taxă);
  • Business și Turism (9,01 – ultima medie buget/ 7,96 – ultima medie taxă);
  • Finanțe – Bănci (9,33 – ultima medie buget / 8,65 – ultima medie taxă);
  • Relații Economice Internaționale (9,35 – ultima medie buget / 8,50 – ultima medie taxă).

Devenită deja tradiție, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” s-a menținut pe poziții. Peste 3000 de candidați au susținut proba scrisă la Medicină, ultimele medii, probabil la taxă, fiind următoarele:

  • Medicină generală (8,30)
  • Farmacie (8,10)
  • Medicină dentară (8,20)

În continuare, la mare căutare se află Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi Străine (75 candidați/loc – wow).

Situația se menține astfel de câțiva ani. Așadar, să ne așteptăm la același top și în 2017?

Sursa foto: www.hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here