Adidas va face milioane de încălțări sport din deșeuri plastice provenite din ocean

0
179
încălțări sport din deșeuri plastice

Sigur suntem familiarizați cu efectele negative ale plasticului asupra oceanelor. Anual, între 5 și 13 milioane de tone de plastic ajung în ape, iar acestea sunt înghițite de organismele marine. Dacă nu ne vom schimba atitudinea, situația se va înrăutăți și mai mult: se estimează că numărul de obiecte de plastic din oceane îl va depăși pe cel a peștilor în 2050. Dar cum trebuie să evităm acest tip de poluare? Prin foarte multe modalități. Trebuie să nu mai aruncăm pungi sau sticle în ocean. Trebuie să păstrăm recipientele, ca să le putem folosi în alte scopuri. Sau, dacă suntem Adidas, putem să facem încălțări sport din deșeuri plastice.

Cum de au ajuns să facă încălțări sport din deșeuri plastice?

Printr-un parteneriat. Începând cu 2015, Adidas s-a aliat cu organizația de mediu Parley for the Oceans pentru a crea o colecție de încălțăminte. Aceasta este creată din deșeuri de plastic interceptate înainte de a fi aruncate în ocean.

Colaborarea dintre Adidas și Parley s-a dovedit a fi de mare succes. Aceștia au produs un milion de perechi în 2017. Numărul de încălțări sportive din deșeuri plastice a crescut la cinci milioane de perechi în 2018, iar reprezentanții companiei multinaționale au anunțat că Adidas plănuiește să producă 11 milioane de perechi din acest material în 2019.

Sunt perechile apreciate de consumatori?

Da. Acestora le place construcția ecologică, în special în partea superioară a încălțărilor. Ei s-au mai arătat încântați de durabilitatea acestora, de aspectul estetic și de tălpile cu amortizor.

Costul a fost unul dintre puținele dezavantaje ale acestora. O pereche de încălțări sportive din deșeuri plastice poate avea un preț între 160 și 220 de dolari.

Ce mai întreprinde Adidas pentru a fi sustenabil?

Mai multe măsuri. Aceștia colaborează cu creatoarea de modă britanică Stella McCartney pentru a crea echipamente sportive sustenabile. De asemenea, ei încearcă să reducă folosirea plasticului în birouri, magazinele de vânzare cu amănuntul, depozitele și centrele lor de distribuție. Nu în ultimul rând, aceștia au donat 1,5 milioane de euro platformei Fashion for Good, dedicată modei sustenabile.

surse info: stirileprotv.ro, mymodernmet.com, runrepeat.com

sursă foto: mymodernmet.com