marți, iunie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTineri de succesAda-Maria Ileana, interviu cu finalista Miss Universe România

Ada-Maria Ileana, interviu cu finalista Miss Universe România

Dragă cititorule de pe IQool.ro, în cele ce urmează am să îți prezint un interviu cu Ada-Maria Ileana. Ada-Maria Ileana are 22 de ani. Este născută și crescută în București. Luna viitoare își va finaliza licența în Studii de Securitate, la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București.
În 2017 s-a numărat printre finalistele Miss Universe România. În 2018, a fost desemnată Miss Turism Romania. Dacă vrei să aflii mai multe despre Ada-Maria Ileana, te invit să citești interviul ce urmează.

1. Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?

 Ada-Maria Ileana: Ambițioasă, perfecționistă, idealistă.

2. Spune-mi 3 calități și 3 defecte ale tale.

Ada-Maria Ileana: Printre calități aș enumera empatia, răbdarea și dedicarea. În ceea ce privește defectele, sunt adesea nehotărâtă, puțin cam încăpățânată și sunt victima procrastinării.

3. Luna viitoare îți vei finaliza licența în Studii de Securitate, la Facultatea de Științe Politice. Ce temă are lucrarea de licență?

Ada-Maria Ileana: Tema licenței mele este Energia nucleară în contextul securității energetice a Uniunii Europene. Mi s-a părut interesant să analizez viziunea despre energia nucleară la nivel european, având în vedere că aceasta este încă o bună alternativă pentru combustibilii fosili, care sunt extrem de dăunători pentru mediu. Totuși, multe state din UE preferă să limiteze sau chiar să stopeze activitatea centralelor nucleare, în special din cauza imaginii negative pe care aceasta o are în ochii opiniei publice. Având în vedere ambițiile Uniunii Europene de a deveni neutră din punctul de vedere al impactului asupra mediului, energia nucleară ar putea contribui la atingerea acestui obiectiv.

4. Cât de important consideri că este facultatea pentru viitoarea carieră? Îți pune doar bazele sau îți oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a profesa?

Ada-Maria Ileana: Cred că asta diferă de la un domeniu la altul. Pot spune că Facultatea de Științe Politice nu mi-a oferit decât o bază teoretică solidă pentru o viitoare carieră. Pentru a putea profesa este nevoie de experiență, iar aceasta se poate obține în afara facultății (prin internship-uri, voluntariat, job-uri part-time, etc.). Totuși, facultatea îți oferă o serie de skill-uri foarte utile, de exemplu, mie mi-a dezvoltat spiritul analitic, abilitățile de public speaking și de lucru în echipă. Consider că studenții ar trebui să profite de orice oportunitate de a-și pune cunoștințele în practică.

5. Unde îți dorești să urmezi masteratul?

Ada-Maria Ileana: Deja am fost acceptată la 3 programe de masterat în Londra, la universități de prestigiu (London School of Economics and Political Science, University College London și King’s College London). Încă sunt indecisă între primele două, dar sunt nerăbdătoare să studiez Politici Publice în Marea Britanie.

6. Ce alte activități mai ai în afara facultății?

Ada-Maria Ileana: De aproape 4 ani lucrez part-time ca profesor de limba engleză pentru copii, în mediul privat. Am fost multă vreme pasionată de conferințele Model United Nations și am făcut și voluntariat un timp. În 2017, am participat la finala Miss Universe România și, un an mai târziu, la două concursuri internaționale de frumusețe.

7. Cum a fost experiența de la Miss Universe România din 2017?

Ada-Maria Ileana: La finala Miss Universe România din 2017 am ajuns mai mult întâmplător. M-am înscris online, cu câteva luni înainte, la o agenție care se ocupă de concursuri de frumusețe. Apoi am uitat de asta, până când am am fost sunată și anunțată că am fost selectată drept finalistă. Înainte de finala propriu-zisă, am avut parte de un cantonament de o săptămână, care a constat în repetiții și apariții TV. Am fost plăcut surprinsă de numărul mare de fete deosebite și prietenoase pe care le-am întâlnit. Seara finalei a fost plină de emoții, este copleșitor și puțin haotic în spatele șcenei, dar show-ul în sine a ieșit minunat. Din păcate nu am câștigat, dar a fost o experiență de neuitat.

8. Ai fost desemnată Miss Turism România 2018. Ce a însemnat pentru tine acest titlu?

Ada-Maria Ileana: Da, la ceva timp după finala Miss Universe România, am fost desemnată Miss Turism România 2018. A fost o onoare pentru mine și sunt mândră că am avut oportunitatea de a reprezenta România pe plan internațional. Am participat la două mari concursuri: Miss Tourism World 2018, în China și Miss Tourism International, în Kuala Lumpur – Malaezia. Nu a fost deloc ușor, am călătorit pentru prima data singură până pe cealaltă parte a globului, petrecând câte o lună în fiecare dintre cele două țări. Programul unui astfel de concurs este deosebit de încărcat. De multe ori dormeam mai puțin de 5-6 ore pe noapte, având toată ziua plină de vizite, photoshooting-uri, prezentări și repetiții. Nu voi uita niciodată momentul când am cântat la finala din China, pe o șcenă imensă aflată în mijlocul unui lac, eveniment pe care aproape un milion de oameni l-au urmărit live. Din Malaezia am reușit să mă întorc cu titlul de Miss Fascinating. Trebuie să spun, este un sentiment cu totul aparte să porți panglica pe care scrie numele țării tale. Acolo nu eram Ada, ci Miss Romania, este o mare responsabilitate, dar și o mare onoare.

9. Ce a presupus pregătirea astfel încât să câștigi titlul de Miss Fascinating?

Ada-Maria Ileana: Nu este ușor să te pregătești pentru un concurs internațional de frumusețe și munca începe cu mult înainte, de acasă. Eu am fost susținută de niște oameni minunați, sponsori care mi-au asigurat ținutele de zi și de gală. Cu ajutorul lor am reușit să mă fac remarcată printre cele 50-60 de concurente din toată lumea. Am lucrat mult și la corpul meu înainte de a pleca în Malaezia, dar cred că cel mai mult contează atitudinea. Într-un astfel de concurs e nevoie de mult mai mult decât frumusețe, este nevoie de reziliență (să continui să zâmbești și să dai 100% chiar și atunci când ești extrem de obosită), de inteligență (pentru probele de interviu, dar și pentru întâlnirile cu sponsorii concursului) și de carismă.

10. Cât de greu crezi că este pentru o adolescent la început de drum să urmeze calea modellingului?

Ada-Maria Ileana: Pentru mine modelingul este mai mult o pasiune, nu ceva ce fac în mod curent. Nu este greu să începi, mai ales dacă ai măsurile potrivite (peste 1,75m înălțime la fete), dar este greu să profesezi și să te întreții din asta. Sunt o mulțime de grupuri de social media unde poți găsi fotografi care caută modele, inițial fără plată, dar poți găsi și job-uri plătite. Cel mai simplu este, bineînțeles, să apelezi la o agenție. Aceasta trebuie aleasă cu atenție pentru că poți avea surpriza neplăcută să dai peste tot felul de firme care vor să îți ia banii pe un portofoliu, dar nu te vor reprezenta cu adevărat.

11. Cât de sănătos este să ai corp de fotomodel (20kg sub înălțime)?

Ada-Maria Ileana: Eu nu am chiar 20 kg sub înălțime și nu sunt model profesionist. Sunt fete care au fără efort corpul potrivit pentru asta (celebrul 90-60-90) și sunt perfect sănătoase. Eu personal nu cred că pot ajunge la aceste măsuri pentru că am un corp diferit, cu forme. Și asta este ok, la fel cum este ok și să ai corp de model. Cred că este nesănătos să urmezi diete extreme, orice exces este dăunător. Ar fi ideal să te simți bine în corpul tău și să ai grijă de el.

12. În final, te rog transmite-le un mesaj cititorilor IQool.

Ada-Maria Ileana: Mesajul meu pentru cititorii IQool este să profite de orice oportunitate, de orice ușă deschisă apare în drumul lor, căci nu poți să știi niciodată unde te va duce aceasta. Te poți dezvolta ca persoană într-o varietate de contexte, chiar și la un concurs de frumusețe. Important este să ai încredere în calitățile tale și să fii deschis la noi experiențe!

RELATED ARTICLES

Most Popular