sâmbătă, aprilie 13, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipActivități pentru studenții din proiectul „Să punem în practică teoria!”

Activități pentru studenții din proiectul „Să punem în practică teoria!”

Activitățile în cadrul proiectului european „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” continuă. Până acum, 186 de studenți de la specializările științe economice și științe exacte și inginerești au fost consiliați vocațional în lunile noiembrie și decembrie 2014, urmând ca în perioada ianuarie – februarie 2015 să participe la a doua sesiune de consiliere în carieră.

Patru firme de exercițiu din domeniul economic au încheiat convenții cu Universitatea Hyperion și urmează ca în această lună să primească studenții la practică și să-i înscrie în grupul țintă.

Totodată, continuă selecția studenților de la cele două specializări pentru cele 8 firme de exercițiu înființate în cadrul grantului.

Studenții înscriși în acest proiect au efectuat practica la 32 de firme și instituții care sunt parteneri din afara Universității.

Prin acest proiect se dorește sincronizarea dintre cunoștințele teoretice acumulate de studenți în timpul anilor de studii și aspectele practice întâlnite în diferitele domenii în care pot activa, contribuind astfel la diminuarea cheltuielilor pe care mediul privat îl acordă formării profesionale și totodată recrutării de tineri absolvenți.

Această sincronizare nu poate fi realizată decât printr-o coordonare și o colaborare stransă dintre mediul universitar și mediul privat de afaceri sau instituții publice acolo unde este cazul.

Nevoia identificată la nivelul tuturor universităților nu numai a aplicantului este aceea de a crea mediul adecvat pentru desfășurarea practicii de specialitate și de a facilita tuturor studenților accesul la practică, care să fie cât mai aproape de ceea ce înseamnă realitatea unui loc de muncă.

Un alt punct care se dorește a fi atins în cadrul proiectului este acela de a dezvolta studenților abilități de lucru în echipă, asigurând astfel pârghiile necesare pentru o mai bună integrare în viitoare medii de lucru în cadrul universității sau în sectoare ale economiei naționale.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular