unnamed

Recent, pe piața gadget-urilor și-a făcut apariția o nouă specie de laptop, Google Chromebook. Acesta este un device creat special pentru cei care își petrec cea mai mare parte din timpul alocat Internetului într-un browser web. Așa fac majoritatea celor care folosesc Internetul.

Comparativ cu un laptop clasic, un Chromebook vine cu o serie de avantaje, cum ar fi faptul că nu ai nevoie de actualizări, dar și că nu necesită cunoștințe avansate al unui sistem de operare.

Chromebook-ul Acer C7

În colaborare cu Acer, Google lansează cel mai ieftin Chromebook, noul Acer C7 (cod complet C720-2848), care are un preț de doar 200 dolari.

Acer C7 are dimensiuni relativ reduse, vine cu un ecran cu diagonală de 11,6 inch, cu o rezoluție de 1366×768 pixeli. Raportată la această dimensiune, rezoluția este bună, vorbim aici de un aspect wide, cu un raport 16:9, ceea ce înseamnă că puteți viziona videoclipurile preferate care au aspect standard 16:9, iar imaginea se întinde pe tot ecranul. Mai mult, acest dispozitiv poate reda fișiere video cu o rezoluție Full HD fără să sacadeze.

O caracteristică importantă este procesorul. Deși are o frecvență suficientă, dar nu foarte mare, de 1,4 GHz, procesorul este un model Celeron de ultimă generație, 2955U. Acesta este realizat prin folosirea micro-arhitecturii Haswell, ceea ce ajută la obținerea unei autonomii foarte bune și a unor performanțe de top. Acumulatorul acestui model de Chromebook asigură o autonomie de până la 8,5 ore. La capitolul conectivitate, dispozitivul stă bine. El vine cu un port USB 2.0 și un port USB 3.0, un port HDMI, are Wireless și un webcam. Chromebook-ul are 2 GB RAM și ca spațiu de stocare are în componență un SSD de 16 GB, rapid, dar pentru o mare parte din utilizatori poate părea insuficient. Există și o soluție: pentru o perioadă de doi ani din momentul achiziționării, veți beneficia de 100 GB de spațiu de stocare pe platforma Google Drive.

Concluzie

Cel mai nou model Acer C7, care costă doar 200 $, pare o alternativă foarte bună la o tabletă de nivel slab spre mediu, care se incadrează în aceeași categorie de preț. Depinde acum de bugetul și prioritățile fiecărui student în parte. Specificațiile ce o recomandă sunt: procesorul Intel pe arhitectură Haswell, dimensiunile reduse și implicit o greutate mică și autonomia excelentă.

 

Redactor: Gabriel-Alin Necula

Sursă foto: amazon.com