Accesul pe podul feroviar din parcul Herăstrău este interzis

0
235
Accesul pe podul feroviar din parcul Herăstrău este interzis

Accesul pe podul feroviar din parcul Herăstrău este interzis

În ultimii cinci ani, patru persoane și-au pierdut viața pe podul feroviar din parcul Herăstrău. Pentru a evita aceste tragedii de acum înainte, accesul pe podul feroviar a fost interzis.

Însă, din momentul închiderii podului feroviar, bucureştenii nu mai pot face turul complet al lacului, deoarece nu li s-a oferit o rută alternativă. Una dintre soluții ar fi ridicarea unei pasarele pietonale, însă acest lucru ar dura ceva timp. Nici Ministerul Transporturilor, nici primăria nu își asumă responsabilitatea pentru acest lucru.

Din 2015, Ministerul Transporturilor şi Primăria Bucureşti se ceartă pe tema pasarelei. Cei de la Minister spun că susţin construirea podului pietonal, dar că Primăria nu a trimis nici azi documentaţia tehnică necesară. Municipalitatea spune că propunerea lor a fost respinsă de fiecare dată de cei de la Transporturi.

„Aici se termină parcul Herăstrău” este mesajul cu care sunt întâmpinaţi în apropierea podului de cale ferată vizitatorii care vor să facă turul celui mai mare parc din Capitală. Închiderea podului feroviar din parcul Herăstrău este un dezavantaj pentru cei care parcurg kilometri plimbându-se sau alergând în parc.

Oamenii sunt nevoiți să se întoarcă după câțiva kilometri de plimbare sau de alergare, când nu mai au mult până ajung în punctul din care au plecat. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că aceștia se lovesc de un mare semn de interzis în apropierea podului feroviar din parc.

Primăria capitalei a venit cu o soluție provizorie: un pod plutitor, aflat în vecinătatea celui feroviar. „ALPAB a obţinut toate avizele pentru amplasarea provizorie a unui pod plutitor în vecinătatea podului de cale ferată, care să preia funcţiunea de pod pietonal şi care ar putea fi realizat în aproximativ 30 de zile”.

Bucureștenii speră ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede, pentru a putea să își desfășoare plimbările în mod obișnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.