Acasă/ Acasă, My Home – proiecții sold out la Sundance 2020

0
74
Acasă afis

„Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România.

Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare.

Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății. Filmul va concura alături de alte 11 documentare din întreaga lume, în categoria WORLD CINEMA DOCUMENTARY, titlul internațional al producției românești fiind „Acasă, My Home”La proiecțiile din cadrul festivalului vor participa regizorul Radu Ciorniciuc, Vali Enache, fiul cel mare al familiei Enache, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, Lina Vdovîi (co-scenarist, alături de Radu Ciorniciuc), precum și editorul filmului Andrei Gorgan.

Programul complet al proiecțiilor „Acasă, My Home” în cadrul Sundance Film Festival este disponibil aici: https://www.sundance.org/projects/acasa-my-home.
Trailerul oficial al filmului, semnat de Lucio O Cinese Basadonne și Andrei Gorgan, poate fi vizionat pe Youtube – http://bit.ly/30LiZDz sau Facebook – http://bit.ly/36lUYEj.
Posterul internațional „Acasă, My Home” este realizat de Tuuli Gröhn, după o fotografie de Alex Gâlmeanu.

Documentarul „Acasă”, regizat de Radu Ciorniciuc, este produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producție Manifest Film, în co-producție cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda), partener principal – UiPath Foundation. Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Televiziunii Române, Creative Europe, Cinelabs (Romania), Beep Studio (Cehia) și este reprezentat internațional de distribuitorul Autlook Filmsales.