Academia de Dans Adamas susține Ucraina printr-un spectacol umanitar 

0
549
Academia de Dans Adamas
Sursa foto: Adamas

Academia de Dans Adamas este una dintre cele mai cunoscute cluburi de dans din Bacău. În urma veștilor tulburătoare venite din Ucraina, Adamas organizează un spectacol care are drept scop strângerea de fonduri, venind în sprijinul persoanelor afectate în urma războiului.

Romeo Tănasă, fondatorul clubului de dans, ne-a povestit mai multe despre acest eveniment.

Am decis să organizăm acest eveniment prin care ne propunem să promovăm non-violența, pacea și iubirea în aceste momente dificile prin care vecinii noștri trec. Încercăm să îi ajutăm pe toți cei care au nevoie de sprijin în această perioadă cum putem noi mai bine: prin dans.

Fondatorul clubului de dans a lansat această invitație în rândul dansatorilor sportivi de aici, iar mobilizarea a fost exemplară. Suntem peste 200 de persoane – copii, părinții acestora și echipa mea de instructori de dans – care vom participa la acest eveniment caritabil. Ne-am adunat forțele și toată lumea a fost receptivă.

În pași de dans pentru Ucraina/ Sursa foto: Instagram @adamasdance

,,Nu este prima acțiune umanitară de acest gen”

Romeo Tănasă ne-a povestit că nu este prima dată când organizează un eveniment de acest fel. În trecut, Academia de Dans Adamas a mai avut experiențe similare, iar acum a considerat că dansul poate să îi ajute, atât cât este posibil, pe refugiați.

O să promovăm acest spectacol pe toate canalele noastre de comunicare pentru ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume dornică să se alăture cauzei noastre. Spectacolul cu scop umanitar este posibil cu sprijinul partenerilor noștri: Primăria Municipiului Bacău și Federația Română de Dans Sportiv.

Când va avea loc evenimentul

Conform anunțului postat de Academia de Dans Adamas pe paginile de socializare, evenimentul este programat pentru data de 3 aprilie 2022, la Teatrul de Vară ,,Radu Beligan” din Bacău. Accesul la eveniment va fi permis oricărei persoane care donează o sumă de bani, indiferent de valoarea acesteia.

Nu impunem o sumă anume. Prin urmare, oricine donează de la un leu în sus, participă la eveniment fizic, în sala de spectacol. Vom face tot posibilul ca evenimentul să poată fi urmărit pe rețelele noastre de socializare, astfel încât cei care au donat și care nu pot fi prezenți la spectacol, să poată lua parte chiar și virtual.

Primii din țară cu o asemenea inițiativă

Până în acest moment, evenimentul organizat de Academia de Dans Adamas este primul de acest fel din România, iar Romeo Tănasă speră că inițiativa lor va mobiliza mai multe cluburi de dans din țară să organizeze evenimente similare.

Chiar dacă noi știm ,,să dăm din picioare”, cred că e momentul să o facem cu rost pentru refugiați și să ne exprimăm suportul moral pentru colegii noștri dansatori din Ucraina. Anul trecut, clubul nostru de dans a fost la o competiție în Ucraina și ne-a plăcut foarte mult. Chiar pe 12 martie aveam programată o competiție acolo și, din păcate, nu va mai avea loc atunci.

Conturi deschise de Asociația Betania, special pentru refugiații din Ucraina

Asociația Betania a deschis conturi bancare speciale pentru ajutorul umanitar oferit refugiaților din Ucraina. Toți banii strânși în urma acestui eveniment se vor vira în conturile special deschise ale acestei asociații, urmând ca donațiile să fie folosite în sprijinul refugiaților ucraineni.

Sperăm că banii strânși în urma acestui eveniment vor constitui un real ajutor celor din Ucraina. Chiar dacă acum situația se află sub un oarecare control, iar refugiaților li se asigură strictul necesar cât mai mult posibil, sunt sigur că banii aceștia îi vor ajuta pentru a-și reface viețile după război. Nici nu mă gândesc cum ar fi să nu mai ai o casă, un loc unde să dormi sau, mai grav decât atât, să pierzi pe cineva drag în urma acestui dezastru, a declarat Romeo Tănasă, fondatorul clubului de dans.

Conturile bancare deschise la UniCredit Bank și care sunt puse la dispoziție de Asociația Betania pentru ajutorul umanitar pentru refugiații din Ucraina sunt:

Lei: RO73 BACX 0000 0030 0916 2006

Euro: RO35 BACX 0000 0030 0916 2011

La secțiunea ,,Detalii plată”, donatorii trebuie să scrie: UCRAINA

Cum te poți implica în calitate de voluntar

Academia de Dans Adamas caută 20 de voluntari, dornici să ajute la organizarea acestui eveniment pe mai multe ramuri: strângere de fonduri, promovare online/fizică sau pe latură informativă. Dacă ai 16 ani și vrei să faci parte din această echipă, îi poți contacta pe organizatori printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook Adamas sau pe pagina de Instagram @adamasdance.