duminică, aprilie 21, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipA03: O redefinire a inovației în industria fashion românească

A03: O redefinire a inovației în industria fashion românească

Ancuța Oana Briciu este o combinație inedită de inginer constructor cu freelancer în fashion, design și styling. După ce a început facultatea de construcții, pentru că „așa a trebuit”, a decis să își urmeze visul de când era mică, și anume să lucreze „în lumea spectacolului”. În acest scop, Ancuța a început să picteze pe sticlă, apoi pe pânză și în cele din urmă a dat admiterea la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. A făcut în paralel cele două facultăți, le-a terminat pe amândouă și acum este masterandă la UNARTE, în București. Tot aici își dezvoltă și micul business, deocamdată la început, denumit simplu, A03. 

1379567_10151888570633836_1394364707_n

De unde a pornit pasiunea ta pentru design și modă?

Am mai primit întrebarea asta inclusiv în momentul în care am terminat facultatea și răspunsul a rămas același: am simțit nevoia să construiesc, de mică am fost fascinată de puzzle și lego. În acest domeniu am libertatea să potrivesc ce vreau eu, începând de la haine, pînă la elemente de styling și decor. Simțul estetic cred că l-am moștenit și mi l-am dezvoltat mai ales în ultimul an, prin muuultă, multă documentare și muncă.

 Cum s-a născut brandul A03?

A03 s-a născut la o scurtă perioada de timp după ce m-am mutat în București, cumva era un parcurs firesc pentru un absolvent de modă. Recunosc, însă, că n-am visat la ziua în care o să am atelier, pentru că începusem să lucrez ca stilist și credeam că e imposibil să vii cu ceva nou, ca designer, și să și poți să trăiești din asta. Dar se pare că și visele pe care nu îndrăznești să le visezi devin cumva realitate.

De unde vine numele de „A03”?

E chiar simplu: A03 vine de la Ancuța (A) și 03 e data nașterii mele (dar „0” poate să fie și „O”, inițiala celui de-al doilea prenume al meu, iar 3 e cifră magică, sper să îmi aducă noroc).

10647048_1572936049596687_8030734537836371763_nCe aduce nou A03 în industria modei din România?

Știu că se vorbește în permanență de inovație, dar eu o exploatez mai ales în zona stylingului, respectiv încerc să creez imagini din și cu hainele pe care le creez. Cumva, vreau ca hainele pe care le fac să fie mai mult decât simple obiecte vestimentare. Îmi propun să pornesc și un proiect în sensul acesta, tocmai pentru a demonstra că nu vorbesc prostii!

Care sunt atributele unei „purtătoare” de haine A03?

Asta e cea mai grea întrebare… Cred că trebuie să fie o persoană ușor adaptabilă (din punct de vedere al stilului personal) și orientată către schimbare, către nou.

Până acum ai lansat două colecții, una de tricouri și una de pelerine de ploaie. De ce pelerine de ploaie?

Nu le-aș numi colecții, sunt niște experiemente, simple, prin care eu ofer un produs, care să fie util și suficient de interesant încât să își dorească și alții să îl aibă. Ideea cu pelerinele am avut-o în momentul în care am început să merg mai mult pe jos și să-mi dau seama că n-am ce-mi trebuie, în caz de ploaie, și că nici nu găsesc în magazinele de aici ceva care să-mi placă. Apoi, m-am gândit că mai sunt și alții ca mine și asta e povestea.

Care-i articolul tău preferat dintre cele create de tine? 

Pelerina de camuflaj. Nici nu i-am mai pus agățătoare și am purtat-o imediat după ce am terminat photoshooting-ul.10408019_1568297593393866_8028079729103139162_n Ce planuri ai pentru A03 în viitorul apropiat?

Planul meu e să cresc frumos, să fac și lucruri mai complexe, însă deocamdată e destul de greu, pentru că n-am nicio coordonare din partea cuiva cu mai multă experiență. Încerc să mă educ singură și procesul e destul de dificil. Cu toate astea, am noroc că am parte de sprijin din partea părinților și încurajări de la oamenii frumoși pe care i-am cunoscut aici.

 Ce sfat le dai studenților, din punct de vedere vestimentar?

 N-am niciun sfat, însă mi-ar plăcea să văd studente mai relaxate, nu pe tocuri de 12 cm.

Sursă foto: facebook.com/a03art

Fulvia Olaru
Fulvia Olaruhttp://fulviaolaru.wordpress.com
Îmi place să cred că sunt luată în serios, chiar dacă nici măcar eu nu mă iau în serios. Sursa mea de inspirație se află în frustrările zilnice și în călătoriile cu RATB-ul. Ca orice om cu un ego, scriu ca să fiu citită și apreciată. Dar mă mulțumesc și doar cu „citită”. Dacă vrei, mă găsești pe Facebook și pe Instagram, apăsând pe butoanele de mai jos.
RELATED ARTICLES

Most Popular