În perioada 21-24 noiembrie, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează cea de-a patra ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI): „The Future of Education: A Roadmap to 2030” – eveniment ce se va desfășura, în mod tradițional deja, sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Senatului.

Misiunea FNSSPRI este aceea de a asigura un spațiu în care viitorii absolvenți să aibă ocazia de a socializa, de a problematiza evenimentele curente într-un mediu formal și de a crea, pe viitor, o comunitate care să poată contribui la dezvoltarea mediului politic românesc.
Obiectivul principal al acestei ediții este schițarea unei strategii de educație care să pună accentul pe nevoia de dezvoltare, cunoaștere și o societate incluzivă, corespunzătoare unui viitor sustenabil. Cea de-a patra ediție a Forumului va reuni 60 de studenți și studente din toată țara, care studiază sau manifestă interes pentru aria Științelor Politice și care vor iniția, alături de experți în domeniu – politologi, oameni politici și reprezentanți ai societății civile – o dezbatere amplă privind rolul educației contextul adoptării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și și despre cum sistemul educațional poate preîntâmpina și pregăti viitoarele generații de specialiști pentru provocările ce vor urma.

Deschiderea oficială va avea loc la Senatul României, sala Avram Iancu, în data de 21 noiembrie, începând cu 13:30. La deschidere vor participa Sen. Gabriela Crețu, Prof. Univ. Dr. Mircea Dumitru și Conf. Univ. Dr. Cristian Pîrvulescu care vor dezbate împreună cu participanții pe marginea temei: „Viitorul Educației vs. Educația Viitorului”. Printre invitații cu care se vor întâlni participanții pe durata Forumului menționăm: E.S. Michele Ramis, jurnalistul Dragoș Pătraru, deputații Mara Calista și Petre-Florin Manole, Conf. Univ. Dr. Claudiu Tufiș și Lect. Univ. Dr. Claudiu Crăciun.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 4 noiembrie!