A fi sau a nu fi freelancer

0
237

A avea propria ta afacere a devenit un trend destul de popular în România ultimilor ani, foarte mulți tineri bine pregătiți într-un domeniu anume alegând să ofere servicii punctuale, în locul unui job într-o companie.

Fiecare dintre noi are, probabil, cel puţin un prieten sau o prietenă care deţine o mică afacere pe care o desfășoară de acasă, de la propriul laptop, fără un program fix. Ei sunt freelancerii, persoane foarte bine pregătite pe o anumită arie, care aleg să dezvolte și să contruiască proiecte pe care și le aleg de pe platforme menite să adune atât liber profesioniști, cât și „angajatori” (sau clienți).

Sună ca job-ul mult visat, nu-i așa? Unul dintre avantajele unui freelancer este că nu are un program fix și își poate desfășura activitatea de acasă, de la cafeneaua de peste drum sau din hotelul din Grecia unde s-a cazat, pentru o mică vacanță. Practic, un freelancer își împarte timpul după bunul său plac, în funcție de numărul de proiecte la care lucrează. De asemenea, majoritatea freelancerilor aleg să lucreze de acasă pentru a evita costurile deplasării la birou.

12242309_1188172651199608_1213878250_n

O problemă ce se află în atenția freelancerilor, mai ales a începătorilor, este gestionarea eficientă a timpului. Ei pot fi ușor distrași de activități cotidiene dacă aleg să-și desfășoare activitatea de acasă. Pentru a evita acest lucru, freelancerii pot închiria un working hub sau un birou care să le permită să se concentreze pe proiectul la care lucrează. În acest mod, freelancerii vor avea un spațiu destinat lucrului și vor separa eficient timpul liber de programul de lucru. Fenomenul a luat amploare, iar astfel de birouri pot fi găsite în toate orașele mari din România.

Un alt avantaj îl constituie multitudinea de platforme internaționale care le oferă tinerilor posibilitatea de a lucra cu diverși clienți din întreaga lume. Tranzacțiile financiare, unul dintre subiectele cele mai des dezbătute în comunitatea freelancerilor sunt securizate și pot fi editate integral online. În mod natural, au apărut astfel de platforme și în țara noastră pentru a răspunde nevoilor unei piețe active, în continuă evoluție.

www.23lei.ro este o platformă online unde clienții pot angaja tineri liber profesioniști în diverse domenii. Indiferent dacă este vorba de servicii de design, conținut, traduceri sau interpretări, freelancerii sunt întotdeauna acolo pentru noi proiecte. Avantajul acestei platforme este evitarea complicațiilor ce pot apărea atunci când lucrezi pentru clienți internaționali.

12271058_1188172641199609_970097557_o

Așadar, liberii profesioniști din România pot acum activa în limba natală, ajutând astfel la alinierea României în rândul țărilor unde acest tip de activitate este foarte popular. De asemenea, tranzacțiile online sunt sigure, clienții nu trebuie să caute variante complicate pentru efectuarea plăților, iar freelancerii nu trebuie să își facă probleme în legătură cu partea financiară. Banii sunt depuși pe site la începerea proiectului, iar la sfârșitul acestuia, ei sunt eliberați.

Se preconizează că în următorii ani, piața de freelancing din țara noastră se va dezvolta enorm, întrucât un număr foarte mare de tineri din România aleg această carieră. Astfel, țara noastră va deveni încet, dar sigur, una dintre cele mai populare țări pe harta freelancing-ului, foarte multe companii locale îndreptându-și atenția spre acest fenomen. Tinerii români freelanceri sunt bine pregătiți și mereu gata să dezvolte un nou proiect interesant.

Articol scris de: Ana Maria Baciu

Sursă poze: brandingmagazine.com, 23lei.ro, hiveage.com