A.C.T.!: Invitatie la eveniment si cursuri de tango

  0
  363

  După un an de cursuri gratuite de tango argentinian, în care participanții au învățat, au cunoscut prieteni noi, au râs și s-au distrat, Asociația pentru Cultură și Tango are onoarea să vă invite la conferința de finalizare a proiectului ,,A.C.T.!”. Aceasta se va desfășura joi, 8 mai 2014, la Centrul de Educaţie Non-formală, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, din strada Calea Plevnei 61, sector 1, începând cu ora 10:00.

  Ce este A.C.T.?

  Asociația pentru Cultură și Tango este o organizație non-guvernamentală, non-profit, nepartizană politic, înființată în anul 2012. Misiunea ei este de a promova tango-ul argentinian, ca ,,bun cultural imaterial”, înscris în lista ,,Patrimoniu al umanității”, deoarece personifică diversitatea culturală, dialogul și reprezintă esența unei comunități. Printre obiectivele sale se numără promovarea învățării nonformale, perfecționarea, creşterea încrederii tinerilor în forţele proprii şi dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat prin crearea unui Club Universitar de Tango de către studenţi.

  De ce dansezi tango

  Proiectul „A.C.T.!” este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea Tineri pentru Europa și sub-acţiunea Iniţiative ale Tinerilor și este implementat de Asociația pentru Cultură și Tango, împreună cu partenerii săi: Ambasada Argentinei, Universitatea din București și Casa de Cultură a Studenților din București.

  La conferință se vor prezenta rezultatele proiectului ,,A.C.T.!”, se vor asculta mărturiile participanților la proiect și nu în ultimul rând se va asista la o demonstrație de tango argentinian. Printre participanți se numără și reprezentanți ai Ambasadei Argentinei la București și reprezentanți ai universităților din București. Sunt invitați să aprobe formarea de Cluburi Universitare de Tango care să realizeze rețele cu alte cluburi de tango din lume: Yale, Princeton, Columbia din S.U.A., Universitatea Oxford din U.K. Deasemenea, vor fi prezenți și membrii echipei de implementare a proiectului de la Asociaţia pentru Cultură şi Tango, care vor prezenta rezultatele proiectului, precum și reprezentanţi ai presei, studenţi, invitaţi, inclusiv membri ai comunităţii de tango argentinian din România.

  Iar seara nu se încheie aici. Începând cu ora 18.30 sunt invitați toți studenții, dansatorii și profesorii de tango la o demonstrație de dans la Universitatea din București, Facultatea de Drept (Bd. M. Kogălniceanu 36-46, Sector 5), pe holul mare de la intrare. Scopul este de a face în preajma zilei Europei, o sărbătoare a dansului.

  Nu uitați și de cursurile gratuite care se vor ține în fiecare marți (Facultatea de Administrație și Afaceri) și miercuri (Casa de Cultură a Studenților din București), pe întreaga durată a lunii mai. Găsiți aici o frumoasă demonstrație dintr-un curs de tango.

  Pentru informaţii suplimentare puteți accesa pagina web www.club.tangoact.ro, iar pentru participare, sunteți rugați să confirmaţi la adresa de e-mail pr@tangoact.ro. Persoana de contact este Luciana Lungu, telefon: 0728 958 777.

  Motto-ul proiectului ,,A.C.T.!”: Acționează, Dansează, Socializează!