miercuri, iunie 19, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipA început Cupa Mondialǎ de Rugby

A început Cupa Mondialǎ de Rugby

Vineri, 18 septembie, unul dintre cele mai frumoase şi mai populare sporturi din lume, rugby-ul, a fost sǎrbǎtorit ȋn gala de deschidere a Cupei Mondiale. Cupa Mondială de Rugby este cel mai mare eveniment rugbystic al planetei. De fiecare dată, aceastǎ competiţie a stabilit recorduri în ceea ce priveşte audienţele, veniturile şi numărul celor care urmăresc meciurile pe viu.

Ediţia de anul acesta, a 8-a la număr, se desfăşoară în Anglia, în perioada 18 septembrie- 31 octombrie.  „Stejarii” României fac parte din grupa D şi vor întâlni, pe 23 septembrie, pe Olympic Stadium din Londra, Franţa, vicecampioana mondială, pe 27 septembrie, pe Wembley, Irlanda, deţinătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, ultimul meci din grupă urmând să-l susţină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei. Tricolorii se aflǎ pe locul 17 în clasamentul mondial (conform ierarhiei din 14 septembrie 2015).

Iată cu aratǎ grupele complete!

Grupa A: Australia, Anglia, Ţara Galilor, Fiji, Uruguay;

Grupa B: Africa de Sud, Samoa, Scoţia, Japonia, SUA;

Grupa C: Noua Zeelandă, Argentina, Tonga, Georgia, Namibia;

Grupa D: Franţa, Irlanda, Italia, Canada, România.

Campioanele acestei competiţii sunt: Noua Zeelandă (1987, 2011), Africa de Sud (1995, 2007), Australia (1991, 1999) şi Anglia (2003).

rugby-league-world-cup-628

Ca elemente de inedit pentru Cupa Mondială de anul acesta, meritǎ spus că pilierul francez Uini Atonio este jucǎtorul care cântăreşte cel mai mult, având 145 de kilograme, în timp ce japonezul Fumiaka Tanaka cântăreşte cel mai puţin: 71 kg. De asemenea, Tanaka este şi cel mai scund, având 1,66 m. Cel mai înalt este irlandezul Devin Toner, cu 2,08 m. Cel mai în vârstă participant este sud-africanul Victor Matfield, care are 38 de ani şi 129 de zile.

Ceremonia de deschidere de anul acesta a fost una grandioasă. La evenimentul care a avut loc pe Stadionul Twickenham au participat președintele World Rugby, francezul Bernard Lapasset, prințul Harry al Marii Britanii dar şi alte personalitǎţi.

Nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii Stejarilor”. Hai România!

Surse info: agerpres.ro, hotnews.ro, medifax.ro

Surse foto/video: www.telegraph.co.uk, youtube.com

Vlăduț Sasu
Vlăduț Sasu
Sunt o persoană optimistă şi dornică să afle lucruri noi. Îmi place să scriu şi să îmi exprim părerile despre subiectele de actualitate. Consider că tinerii sunt principalii vectori ai schimbării în societatea romanescă şi că viitorul acestei ţări este în mâinile lor. În rest, sunt un tânăr cât se poate de normal cu preocupări specifice vârstei. Îmi dau seama când fac greşeli şi încerc să nu le mai repet.
RELATED ARTICLES

Most Popular